Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La urbanització de l’entorn del pavelló de La Llana dóna per finalitzades les obres finançades pel FEOSL El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local ha subvencionat un total de 19 projectes a Rubí, que han donat feina a 371 persones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La urbanització de l’entorn del pavelló de La Llana dóna per finalitzades les obres finançades pel FEOSL

El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local ha subvencionat un total de 19 projectes a Rubí, que han donat feina a 371 persones.
El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) ha aportat un total de 7.775.838 euros a Rubí. El 80% d’aquest import (6.217.554 euros) ha servit per finançar 19 projectes. Des que van començar els treballs, el maig de 2010, s’han millorat diversos equipaments esportius i educatius, s’han introduït mesures d’estalvi i eficiència energètica a diferents edificis municipals, s’han creat nous espais culturals i de lleure i s’han dut a terme projectes de millora medi ambiental i d’ innovació i noves tecnologies. El 20% restant s’ha destinat a despesa corrent. Concretament, un total de 1.558.284€ han sufragat l’aplicació de la Llei de la Dependència i altres projectes de Serveis Socials.

Els 19 projectes finançats pel FESOL han generat o mantingut el lloc de feina de 371 persones. Això suposa un increment del 71% respecte a l’ocupació prevista inicialment. A més, 4 de cada 10 contractes han estat tramitats a través del Servei d’Inserció de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES).

19 projectes
La urbanització de l’entorn del pavelló de La Llana i la creació del nou amfiteatre i l’Arborètum a banda i banda del Castell s’han endut el 47% de la inversió del FEOSL. Aquests dos projectes, els de major envergadura, han estat els darrers en acabar.

El passat mes de març, la Festa de la Primavera va estrenar els nous espais ubicats a les faldes del Castell. El nou amfiteatre, amb els bancs de colors que tant el caracteritzen, i el nou Arborètum, amb més d’un centenar d’exemplars de 40 espècies vegetals de l’Àfrica, l’Àsia, Europa i Oceania, han transformat la finca que envolta el Castell, un edifici que és present a la història del municipi des del segle XIII. Paral•lelament, les obres d’urbanització de l’entorn del pavelló de La Llana han permès condicionar una norantena de places d’estacionament a la zona, a banda de la creació d’un rocòdrom, entre d’altres.

Pel que fa als centres esportius, s’ha instal·lat un nou sistema de reg al camp de futbol de Can Rosés i els usuaris disposen, des de mitjans de l’any passat, de nous vestidors als camps de futbol de Can Fatjó i del 25 de Setembre. La reforma de la zona esportiva de Can Mir ha suposat una millora en aquest àmbit a la zona de les urbanitzacions. A més, també s’ha instal·lat un nou sistema de calefacció a la pista del complex esportiu de La Llana.

En el camp de les noves tecnologies, el FEOSL ha finançat la instal·lació de càmeres de seguretat als carrers de Sant Isidre i Sant Miquel amb l’objectiu de regular el trànsit en aquestes zones de vianants. Gràcies a l’aportació del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local també s’ha dotat el nou edifici de serveis municipals del c/ Narcís Menard i la Biblioteca del c/ Aribau de la infraestructura necessària per a la connexió de telèfon i internet. I, a més, s’ha ampliat la xarxa de fibra òptica en 3 fases, fent arribar el cablejat a l’altra banda de la Riera.

També s’han reformat les instal•lacions de climatització de l’edifici Rubí+D i s’han aplicat diverses solucions a una quinzena d’equipaments públics per tal de millorar-ne l’eficiència energètica.

En l’àmbit educatiu, s’ha reformat l’Escardívol per tal de redistribuir l’espai que va deixar lliure la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler després del seu trasllat a les noves instal•lacions del carrer d’Aribau i preveient que l’Esbart Dansaire es desplaçarà a l’Espona en un futur proper. També s’ha adequat la Finca Font del Ferro, el centre agrari per a la integració social i laboral de persones adultes amb discapacitat psíquica que funciona des de l’any 1986 a Rubí. Els treballs han consistit en diverses actuacions de millora de la instal·lació elèctrica i l’habilitació de la primera planta de la nau construïda l’any 2006. També s’ha adequat l’escala de comunicació interior i s’ha construït un pont d’accés des del nivell de l’edifici principal. Les obres s’han completat amb la construcció d’un nou cobert per al tractament manual dels esqueixos de planta nova i la consolidació d’un talús de més de 6 metres d’alçada.

Per últim, respecte als projectes de millora ambiental, s’ha estabilitzat el talús del marge dret de la riera de Can Solà per tal de protegir unes finques que envaeixen el seu curs. També s’han creat 4 franges forestals per prevenir la propagació de les flames en cas d’incendi i s’ha condicionat el Torrent de Can Solà (Torrentó de Can Mir), desbrossant el seu interior i condicionant els seus accessos.