Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tinença irresponsable d’animals i la indisciplina viària continuen sent temes prioritaris a la mesa de seguretat i convivència de la zona 2 Veïns i entitats de Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés han participat en una nova trobada en el marc del projecte Compromís de barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La tinença irresponsable d’animals i la indisciplina viària continuen sent temes prioritaris a la mesa de seguretat i convivència de la zona 2

Veïns i entitats de Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés han participat en una nova trobada en el marc del projecte Compromís de barri.
Associacions de veïns, centres educatius, AMPES, associacions de comerciants, establiments d’oci i restauració i ciutadans a títol individual dels barris de Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés han participat aquest dilluns a la tercera mesa de seguretat i convivència corresponent a la zona 2 del projecte Compromís de barri. Aquesta nova ronda de trobades es va encetar a principis de març.

La tinença irresponsable d’animals, la indisciplina viària i els petits delictes contra la salut pública, les problemàtiques que es van prioritzar a la primera mesa de seguretat i convivència d’aquesta zona, celebrada ara fa un any, continuen sent alguns dels temes que més preocupen als veïns i entitats d’aquesta zona. A mitjans de 2012, Policia Local i Mossos d’Esquadra van explicar, a la mesa de retorn, les actuacions que s’havien dut a terme per minimitzar aquestes problemàtiques. Unes accions que han donat els seus fruits, ja que els participants en aquesta tercera mesa de seguretat i convivència han traslladat al consistori que han notat millores en algunes de les problemàtiques exposades a la primera trobada. Sense anar més lluny, l’inspector en cap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa, ha avançat que, gràcies a les indicacions dels veïns, s’han multiplicat per quatre les denúncies per excés de velocitat a la zona.

Tot i així, veïns i entitats consideren que encara queda feina per fer. En aquest sentit, han tornat a posar de manifest la presència d’excrements de gos al carrer, l’incivisme a l’espai públic, la indisciplina viària i els petits delictes contra la salut pública. En aquesta ocasió, a més, han prioritzat una nova problemàtica: el perill que suposa la presència de l’empresa Ipagsa al nucli urbà, molt a prop de l’IES La Serreta. I és que aquest divendres es va produir una deflagració de policlorur d’alumini que malgrat no va causar cap ferit, va generar certa alarma entre la població. El cap de la Policia Local, Miquel Pedrosa, ha explicat que la deflagració no era tòxica, però que es va prendre la decisió de confinar els alumnes de l’institut al centre per evitar cap accident, ja que a la zona s’hi van desplaçar molts vehicles d’emergències. Pedrosa també ha traslladat als veïns que s’han marcat horaris i itineraris als camions de l’empresa per tal d’evitar el seu pas a les entrades i sortides del centre educatiu.

Policia Local i Mossos d’Esquadra han recollit aquestes informacions, que els serviran a l’hora de dissenyar els seus dispositius. També n’han pres nota els tècnics del servei de Ciutadania i Civisme, que també treballaran aquestes qüestions de manera coordinada amb d’altres àrees de l’Ajuntament.

El regidor de l’àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha agraït la feina i implicació de les entitats i veïns en aquestes meses de seguretat i convivència. “Estic doblement satisfet, perquè veig que les reunions s’estan fent amb moltes ganes i, a la vegada, els temes tractats són similars als de les anteriors meses, el que significa que no anem a problemes més greus”. El regidor ha explicat que l’Ajuntament té el compromís de mantenir aquestes reunions perquè “el contacte directe amb la ciutadania és molt important a l’hora de treballar per la ciutat”. Segons Velasco, “això no és un esprint, sinó una carrera de fons. Es tracta d’un projecte cimentat, que hem vist que serveix de molt”.