Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La temporada estable d'espectacles arrenca amb força amb Dagoll Dagom i Minoria Absoluta S'ha fet una aposta important perquè artistes de Rubí o relacionats amb la ciutat tinguin representació a la temporada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La temporada estable d'espectacles arrenca amb força amb Dagoll Dagom i Minoria Absoluta

S'ha fet una aposta important perquè artistes de Rubí o relacionats amb la ciutat tinguin representació a la temporada
La nova temporada d'espectacles a La Sala, que comença a l'octubre, arrenca amb força amb el musical La família irreal, produïda per Dagoll Dagom i Minoria Absoluta. Es tracta d'un musical on els protagonistes dels programes Polònia i Crackòvia donen vida als personatges de la versió polonesa de la família real. La companyia utilitza La Sala per als assajos d'aquest muntatge i farà la preestrena el 14 d'octubre abans de marxar als escenaris barcelonins. És una fórmula que ja fa un temps que utilitzen companyies de renom, les residències, per preparar al teatre municipal els seus muntatges i fer un assaig general amb públic o preestrena, com fa uns mesos es va fer i amb èxit, amb Campanades de boda de La Cubana. I aquest és el mateix sistema que utilitzaran les actrius de T de Teatre ja que tornen a visitar la nostra ciutat, i ho faran amb Aventura!, que assajaran al novembre a La Sala i representaran a Rubí el 13 de gener.

La regidora de Promoció de la Cultura, Maria Mas, s'ha referit a les residències i també ha definit que la nova temporada d'espectacles, 'aconsegueix un dels objectius que ens havíem marcat: mantenir una programació de qualitat, que els espectacles puguin arribar a tothom', i això combinat 'amb la política d'austeritat i de reduir costos al màxim'.

Maria Mas també ha comentat que la no inclusió del cicle de Cinema VO a la programació no vol dir la seva desaparició definitiva, 'havia tingut molta acceptació, però últimament el públic anava disminuïnt poc a poc i l'empresa demanava un complement pel la diferència de públic, un cost que no podem assumir', però ha anunciat que s'està estudiant tornar a portar cinema a La Sala amb una nova proposta de cara al 2013.

La temporada ofereix espectacles de diferents gèneres i estils. Màgia, música o dansa, a més del teatre. Amb Rubí a escena, s'aposta per muntatges d'artistes locals, com la màgia, amb Jordi Quimera i el seu muntatge Frenesí, el 27 d'octubre, l'espectacle de l'Esbart Dansaire de Rubí, Dansa XXI.cat. Rierada 1962, el 2 de desembre, o El poema de Nadal, representat per Xavier Serrat, el 16 de desembre. De fet, 21 dels 27 espectacles programats són d'artistes de Rubí o relacionats amb la nostra ciutat.

Altres gèneres també hi són presents: la sarsuela amb La tabernera del puerto, de la Cia Teatro Internacional de Zarzuela, i el X Concert de Tardor, amb Foment de la sardana. Ja els dies previs a Nadal es pot assistir a la Cantada popular, amb la Coral Conturbat Me, i es tanca l'any amb el Concert de Cap d'Any amb l'Orquestra Terrassa.

Es manté l'aposta pel teatre de petit format, Entre bambolines, amb l'obra Sé de un lugar, d'Iván Morales (autor, director i guionista de El truco del manco) el divendres 16 de novembre. I al mes de febrer es presenta Bent, de La Cámara Teatre - Rubí. Dins d'aquest format, també es troben els 5 concerts de pop rock, cantautor i tango instrumental i contemporani a l'apartat Calaix de Músiques.

Pel que fa als espectacles familiars, aquests es programen amb la col·laboració de la Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils. El 21 d'octubre es podrà veure Demodés, amb la Cia La Tal & Leandre, Les trifulgues dels germans Garapinyada serà el muntatge de novembre i la tradicional Marató de contes, al desembre.

El Castell, l'espai de música clàssica
A banda dels espectacles que es representaran a La Sala, s'inicia el cicle La clàssica als vespres, amb uns concerts de música clàssica que tindran lloc al Castell Museu Municipal. Es faran en divendres, a les 20.30 h i el programa inclou cinc concerts (2 a l'octubre, 2 més al novembre i 1 al desembre). El primer dels concerts tindrà lloc el 5 d'octubre i dóna el punt de partida als espectacles de la temporada, Cançons de Blancfort, Mompou i Toldrà, a càrrec de Josep Benet (tenor) i Efrem Garcia (piano) Tots aquests concerts tenen un preu de 8 €.