Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d'entitats per la inclusió social recollirà aliments en el marc de La Botiga al Carrer L’acció solidària tindrà lloc el proper dissabte 14 de juny a l’avinguda de Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Taula d'entitats per la inclusió social recollirà aliments en el marc de La Botiga al Carrer

L’acció solidària tindrà lloc el proper dissabte 14 de juny a l’avinguda de Barcelona
La Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas sota la coordinació de l’Ajuntament, organitzarà una nova recollida d’aliments solidària el proper dissabte 14 de juny, coincidint amb la celebració de La Botiga al Carrer. Els voluntaris de les quatre entitats s’ubicaran entre les 10 h i les 21 h davant del Condis Mariona, a l’alçada del número 46 de l’avinguda de Barcelona.

Amb aquesta nova recollida d’aliments, la Taula d’entitats vol ajudar les famílies rubinenques que, com a conseqüència de la crisi, no poden cobrir les seves necessitats més bàsiques. L’any passat, més de 6.900 persones van ser beneficiàries directes o indirectes dels projectes de Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas per raons relacionades amb la conjuntura econòmica. D’aquestes, 5.500 van ser usuàries dels diferents serveis de distribució d’aliments (2.768 a través de Frater Nadal, 2.353 de Càritas i 379 d’ASAV).

A la presentació de la campanya d’aquest dissabte, la regidora de Serveis Socials, Belén Meneses, ha agraït la feina que fan les entitats que conformen la Taula, ja que “sense elles l’Ajuntament no podria donar resposta a totes les persones necessitades”. L’edil ha fet una crida a la ciutadania perquè participi en la recollida d’aliments del proper dissabte, tot apel·lant a la solidaritat demostrada en anteriors convocatòries.

Xavier Royo, responsable de Creu Roja Rubí-Sant Cugat, ha posat en valor la feina conjunta que realitzen els col·lectius integrats a la Taula d’entitats: “Continua consolidant-se aquesta col·laboració entre totes les entitats i l’Ajuntament, que permet treballar de forma coordinada i poder arribar a les persones que necessiten ajuda”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’arxiprest de Rubí, Joaquim Meseguer, en representació de Càritas: “És un treball en comú que cal tirar endavant [...], és una feina compartida entre tots”.

De la seva banda, el representant de Frater Nadal, Jonathan Navarro, ha posat de relleu la importància d’aquest tipus d’accions: “És una qüestió de justícia. La ciutadania pot fer-se responsable i prendre la fam dels altres com la seva pròpia [...]. No serà un acte simbòlic sinó que serà un acte útil”.

Les entitats solidàries demanen als rubinencs i rubinenques que aquest dissabte aportin prioritàriament llet, oli, sucre, galetes i conserves, especialment de tonyina, sardines i tomàquet.

Superar els 2.130 quilos d’aliments
La primera recollida d’aliments conjunta per part de la Taula d’entitats es va organitzar el 2013, també en el marc de La Botiga al Carrer. L’experiència va permetre recollir 2.130 quilos d’aliments i va ser el punt de partida de noves campanyes solidàries, com ara les realitzades durant la Fira de Sant Galderic, el Dictat Popular o la recent representació de l’obra ¡Ay, Carmela! per part del grup de teatre Esbarjo.

La Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social es reuneix mensualment amb els responsables de Serveis Socials de l’Ajuntament per tal de coordinar les actuacions que es duen a terme per ajudar les famílies més necessitades de la ciutat.