Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula d'entitats i el grup de teatre Esbarjo recullen aliments amb l'obra '¡Ay Carmela!' El popular muntatge es representarà aquest diumenge 11 de maig al Teatre Municipal La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Taula d'entitats i el grup de teatre Esbarjo recullen aliments amb l'obra '¡Ay Carmela!'

El popular muntatge es representarà aquest diumenge 11 de maig al Teatre Municipal La Sala
El grup de teatre amateur Esbarjo representarà aquest diumenge a partir de les 19 h al Teatre Municipal La Sala l’obra ¡Ay Carmela!, de José Sanchis Sinisterra. L’actuació tindrà un vessant solidari ja que anirà acompanyada d’un recapte d’aliments de primera necessitat per a les famílies desafavorides de la ciutat, gràcies a la col·laboració d’Esbarjo i la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, que integren ASAV, Fundació Clariana, Càritas, Creu Roja i Frater-Nadal sota l’impuls de l’Ajuntament.

El públic que assisteixi a l’obra tindrà dues opcions: pagar una entrada de 3 euros que es destinarà als col·lectius que integren la Taula d’entitats perquè puguin adquirir aliments o bé portar directament al teatre algun dels productes que es demanen, especialment llet, oli d’oliva, sucre, tonyina i tomàquet en conserva.

Aquest no és el primer cop que l’òrgan que integra les entitats que recullen aliments per a les famílies desafavorides organitza un recapte d’aquestes característiques. Anteriorment ja havia impulsat accions d’aquest tipus en el marc d’altres actes ciutadans, com ara la Botiga al Carrer, la Fira de Sant Galderic o el Dictat Solidari.

L’adaptació d’¡Ay Carmela! que es portarà a l’escenari de La Sala aquest diumenge està dirigida per Mariona Checa i compta com a únics actors amb Montse Bartroli, en el paper de la Carmela, i Rubén Ferrer, encarnant el Paulino. Aquests personatges són els integrants d’una companyia de varietats que travessa per error la línia que separa els dos bàndols durant la guerra civil espanyola i es troba inesperadament entre les tropes nacionals, que acaben de prendre la vil·la de Belxite. Per poder sobreviure, els actors es veuran obligats a improvisar una funció teatral en honor de les tropes vencedores.

L’obra ¡Ay Carmela!, escrita per José Sanchis Sinisterra, es va fer molt popular el 1990 gràcies a l’adaptació cinematogràfica que en va fer el director Carlos Saura i que tenia com a principals intèrprets Carmen Maura i Andrés Pajares. El seu títol fa referència a una cançó molt popular durant la guerra civil espanyola.