Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de civisme i convivència proposarà solucions a les problemàtiques prioritzades pels veïns de la zona 3 Els assistents a la V Mesa de convivència i seguretat d’aquesta zona coincideixen a destacar els problemes d’incivisme https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Taula de civisme i convivència proposarà solucions a les problemàtiques prioritzades pels veïns de la zona 3

Els assistents a la V Mesa de convivència i seguretat d’aquesta zona coincideixen a destacar els problemes d’incivisme
La Taula de civisme i convivència de l’Ajuntament de Rubí, integrada per diversos serveis municipals, recollirà i proposarà solucions transversals per als problemes d’incivisme prioritzats aquests dilluns a la V Mesa de convivència i seguretat de la zona 3, que engloba els barris de Can Vallhonrat, Ca n’Alzamora, Les Torres i 25 de Setembre.

La reunió d’aquesta setmana, presidida pel tinent d’alcalde responsable de l’Àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha comptat amb la participació de representants d’entitats veïnals, AMPA, centres educatius i ciutadans a títol personal. De manera individualitzada primer i posteriorment en grup, aquests veïns i veïnes han consensuat com a principals problemàtiques de la zona l’entrada de persones als patis de les escoles a les nits o durant els caps de setmana, fet que provoca que les instal·lacions es malmetin o s’embrutin; l’incivisme en general i especialment les molèsties ocasionades per una tinença irresponsable d’animals; i l’excés de velocitat d’alguns vehicles en diversos trams del passeig de Les Torres.

Com és habitual, aquestes problemàtiques han estat recollides tant pels tècnics de l’àrea de Governança i Ciutadania com pels màxims responsables dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, que han participat també a la reunió celebrada al Rubí+D. Segons ha fet notar el regidor Manuel Velasco, tal com passa en altres zones de la ciutat, els problemes més comuns són d’incivisme i no pas de seguretat.

A la sessió d’aquest dilluns, el representant municipal ha posat en valor la relació de confiança que s’estableix entre els membres de les Meses de convivència i seguretat i els serveis implicats en el projecte, i que possibilita un contacte directe amb els cossos de seguretat i Governança i Ciutadania més enllà de les reunions periòdiques. Velasco també ha destacat la importància de l’espai de retorn d’actuacions i resultats que s’obrirà després de l’estiu.

Les Meses de convivència i seguretat, organitzades per l’Ajuntament de Rubí dins el projecte Compromís de barri, es van reprendre el 17 de febrer. En aquests moments, ja s’han celebrat les trobades de les zones 1, 2 i 3, i el proper 31 de març es convocarà la corresponent a la zona 4. L’objectiu d’aquestes reunions és actualitzar la diagnosi de les problemàtiques que afecten els diferents barris de la ciutat en matèria de convivència i seguretat, de manera que els cossos de seguretat i el servei de Governança i Ciutadania puguin treballar en la seva resolució.

Un cop s’hagin celebrat trobades a les quatre zones en què s’ha dividit la ciutat, després de l’estiu es tornaran a convocar totes les meses per fer un retorn de les actuacions realitzades i per identificar noves problemàtiques en què calgui treballar.