Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La setmana vinent s’iniciarà l’última fase de les obres d’urbanització del Pinar Els treballs, que és previst que finalitzin durant el tercer trimestre de l’any, consistiran en la remodelació de la pista i l’execució de la plaça principal, entre d’altres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La setmana vinent s’iniciarà l’última fase de les obres d’urbanització del Pinar

Els treballs, que és previst que finalitzin durant el tercer trimestre de l’any, consistiran en la remodelació de la pista i l’execució de la plaça principal, entre d’altres.
Les obres d’urbanització del barri del Pinar estan encarant la recta final. La setmana vinent començarà la 3ª i última fase dels treballs. Les obres consistiran en la remodelació de la pista, l’execució de la plaça principal del barri (antic descampat d’aparcament) i l’execució del vial paral·lel a la pista des de la nova rotonda. Aquestes actuacions inclouen el reforç i l’actualització de les xarxes de serveis existents.

Prèviament a aquesta última fase, s’asfaltarà i se senyalitzarà tot el carrer del Pinar fins a la connexió amb el vial d’accés que connecta amb Can Rosés, obert a finals de juny de 2008. Aquesta actuació permetrà recuperar la vialitat del barri, que havia quedat interrompuda per les obres.

Els treballs d’urbanització del Pinar es van iniciar el juliol de 2011, amb l’objectiu de reordenar i urbanitzar els vials i espais públics del barri, així com millorar les xarxes de serveis urbans. Tot plegat, prioritzant la circulació dels vianants per sobre del trànsit rodat, mantenint al màxim els espais verds i atenuant els forts desnivells existents. Les obres, adjudicades a l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras S.A.U. per un import d’1.977.085,48 euros, és previst que finalitzin durant el tercer trimestre de l’any.

Aquestes obres s’emmarquen a la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa el Govern català es fa càrrec de la meitat del cost dels treballs i l’Ajuntament, de l’altre 50%. A principis d’any, però, el Govern autonòmic va anunciar que durant el 2012 no abonaria la seva part. Malgrat això, les obres no s’han aturat gràcies a l’esforç del consistori, que ha avançat els diners que havia d’abonar la Generalitat. Uns diners que el regidor de l’àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, confia que la Generalitat retornarà el 2013.