Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La seguretat viària en els joves Segons un estudi realitzat per una quinzena d'alumnes dels IES de Rubí, més de la meitat dels joves d'entre 14 i 19 anys no utilitza el casc quan va en moto. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La seguretat viària en els joves

Segons un estudi realitzat per una quinzena d'alumnes dels IES de Rubí, més de la meitat dels joves d'entre 14 i 19 anys no utilitza el casc quan va en moto.
El 58 % dels joves rubinencs d’entre 14 i 19 anys mai utilitza el casc de seguretat obligatori quan condueix una motocicleta, mentre que el 9 % sempre l’utilitza. Així es desprèn d’un estudi estadístic realitzat per 17 alumnes de 1r de batxillerat dels instituts de Rubí (IES J.V Foix, Germans Maristes de Rubí, Regina Carmeli i la col•laboració d’alumnes de l’IES La Serreta) sobre les mesures de seguretat viària entre els joves del municipi.

Es tracta d’un treball de recerca, “Pensa en tots... mou-te amb seny”, coordinat pel servei d’Educació Viària de la Policia Local de Rubí que consisteix en un qüestionari amb 71 preguntes que han realitzat a 2345 joves d’entre 14 i 19 anys. L’objectiu és obtenir dades sobre el nivell de seguretat viària i les mesures de prevenció que adopten els joves, donat que els accidents de trànsit són la primera causa de mortalitat entre els joves de 14 a 24 anys i la principal causa d’incapacitat.

El treball s’ha realitzat mitjançant un qüestionari per detectar la predisposició al risc d’accident de trànsit entre els joves del municipi; així com detectar les principals deficiències i necessitats en la prevenció d’accidents.

Segons dades de finals de 2005, el 6,14 % de la població rubinenca són joves de 14 a 19 anys, és a dir, 4265 persones (2015 dones i 2250 homes). Per tant, els i les joves que han participat en aquest treball representen un 54,95 % d’aquest total.

Més informació