Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La rua de Carnaval 2013 modifica l’itinerari i avança una hora la seva sortida Es manté el ball de Carnaval a la Pista Francesc Calvo i es programen tallers a la Biblioteca perquè els infants facin la seva sardina https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La rua de Carnaval 2013 modifica l’itinerari i avança una hora la seva sortida

Es manté el ball de Carnaval a la Pista Francesc Calvo i es programen tallers a la Biblioteca perquè els infants facin la seva sardina
L’avançament en una hora de l’inici de la rua de Carnaval i un canvi en el recorregut són dues de les principals novetats del Programa d’activitats del Carnaval 2013 a Rubí que ha estat presentat per la regidora de l’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les persones, Ana M. Martínez, qui ha assegurat que tots els canvis, alguns dels quals es van fer l’any passat, “s’han fet per poder mantenir la qualitat de les activitats d’aquesta festa popular però, alhora, continuar en la reducció de la despesa que l’actual situació requereix”. Per aquest motiu, la rua escurça el seu recorregut i s’iniciarà a la pl. Pearson, en lloc de la pl. Pere Aguilera, i conclourà a la pl. Doctor Guardiet, on hi haurà una xocolatada i una guerra de confetti per acabar l’acte. L’avançament d’una hora es deu a voler evitar les hores de més fred per als participants, ja que aquest any el Carnaval se celebra abans. A més, el lliurament de premis a les comparses guanyadores també es modifica i es farà el dia de l’enterrament de la sardina, després de l’acte a l’Ateneu municipal (20.30 h).

Segons Ana Ma. Martínez, “la reducció de la despesa econòmica per a la població també ha estat el motiu pel qual aquest any la celebració del Carnaval no està associada a cap temàtica concreta”, com ho ha estat en les darreres convocatòries. L’Ajuntament ha considerat que una temàtica lliure podrà abaratir els costos de participació de la ciutadania en el concurs de comparses de la rua de Carnaval, on fins al divendres passat s’havien inscrit una quinzena de comparses.

Una altra de les novetats, són dos tallers de Creació artística que s’organitzaran a Biblioteca per tal que els infants construeixin la sardina que es cremarà el dia de l’enterrament. Els tallers es faran a l’auditori de 10 a 14 h els dos primers dissabtes del mes de febrer.

La resta de propostes, com el Ball de Carnaval de dissabte a la nit a la Pista Francesc Calvo, on es va traslladar l’any passat també per reduir costos; la rua infantil de diumenge de Carnaval, una de les activitats amb més participació que acaba amb un ball infantil a la rambla del Ferrocarril; o els jocs a la pl. del Doctor Guardiet es mantenen com a l’edició de l’any anterior.

A més, encara es pot participar al 26è Concurs de màscares de Carnaval de l’Escola d’Art EDRA, que tanca el termini el pròxim 31 de gener, i que lliurarà els premis el Dijous gras en un acte a la sala d’exposicions de l’escola amb la inauguració (19.30 h) de la mostra de les màscares presentades.