Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidora de Salut informa als representants veïnals sobre el tancament del CAP Sant Genís a l'agost Els veïns demanen suport al consistori davant possibles futures mobilitzacions contra les retallades sanitàries. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La regidora de Salut informa als representants veïnals sobre el tancament del CAP Sant Genís a l'agost

Els veïns demanen suport al consistori davant possibles futures mobilitzacions contra les retallades sanitàries.
Després de la trobada amb representants del CatSalut per conèixer l’afectació de les retallades sanitàries de a Rubí, concretament al CAP Sant Genís, gestionat per l’empresa pública del Consorci Sanitari, la regidora de Salut, ha traslladat la informació als representants veïnals.
Unes mesures que passen pel tancament del Centre d’Atenció Primària situat al barri de Sant Jordi Parc, entre l’1 d’agost i el 2 de setembre.
Segons van informar els representants de CATSalut i del Consorci Sanitari a l’Ajuntament de Rubí, tots els usuaris del CAP seran atesos durant aquest període al CAP Antón de Borja, situat al carrer Edison on es mantindran les mateixes especialitats que fins ara, així com els programes que tenen cobertura en aquesta època de l’any, com la Consulta jove (que de fet l’any passat ja no es va oferir a l’agost al Cap Sant Genís), el servei d’atenció a persones que acaben de sortir de l’hospital i que necessiten un seguiment posterior de fins a 48 hores; així com el servei d’atenció domiciliària.
Com a mesura per millorar l’atenció de les visites espontànies, els dos CAP han desplaçat totes les visites programades al mes de setembre.
Els ajustos no afectaran a Rubí a cap punt d’atenció continuada, el que significa que un cop finalitzi el servei d’atenció al CAP Antón de Borja a les 8 del vespre es manté el servei d’urgències a partir d’aquesta hora al CAP Mútua.

Segons dades dels responsables de CatSalut, l’activitat d’atenció mensual de l’any al CAP Antón de Borja va ser de 13.700 persones amb una davallada del 40 % a l’agost, quan es van atendre 10.000 persones. Pel que fa el CAP Sant Genís, la xifra d’usuaris és de 6.385 amb una davallada de pacients del 43 % a l’agost, quan es van atendre 3.000 persones.

La regidora va dir durant la trobada que “malgrat no estar d’acord amb la mesura, l’argumentari aportat pel Consorci comporta mesures inevitables tenint en compte que l’alternativa al tancament era mantenir el centre obert però sense infermeres i pediatres suficients per atendre les necessitats dels usuaris”.
Martínez va coincidir amb les crítiques que els veïns van fer davant els serveis sanitari “encara insuficients que patim a la ciutat” i va mostrar-se oberta a donar suport, “com sempre hem fet”, va apuntar, “a qualsevol acció impulsada per les entitats veïnals per demanar la millora del sistema sanitari públic, universal i gratuït”, va especificar la regidora. La regidora va recordar que l’equip de govern va ser present a la manifestació de rebuig a les retallades convocada recentment pels treballadors dels tres CAP de Rubí.
En aquest sentit, i a demanda dels representants veïnals presents a la reunió, la regidora es va comprometre a fer una trobada la primera setmana de setembre amb els representants de la trentena d’associacions de veïns existents a Rubí per tal d’analitzar la situació sanitària de la ciutat i plantejar mobilitzacions, com a mesures de pressió per garantir el servei sanitari públic a Rubí sense retallades que afectin la qualitat de vida de la ciutadania.