Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidora de Cohesió social i Serveis a les persones inaugura la 9a. Marató de donacions de sang a Rubí Fins a les 22 hores es pot participar en aquest acte solidari que, a la tarda, farà una sessió de contacontes per a infants. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La regidora de Cohesió social i Serveis a les persones inaugura la 9a. Marató de donacions de sang a Rubí

Fins a les 22 hores es pot participar en aquest acte solidari que, a la tarda, farà una sessió de contacontes per a infants.
La regidora de Cohesió social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, acompanyada pel regidor de Planificació estratègica i Govern, Jaume Buscallà, i el cap de centre del Banc de Sang i Teixits de Catalunya Centre i Vallès Occidental, el Doctor Ramon Salinas, ha realitzat la inauguració del marcador de la 9a. Marató de donacions de sang a la ciutat, que ha començat a les 10 h. De fet, ambdós representants del consistori rubinenc han estat dels primers en fer la corresponent donació de sang, tot i que a aquelles hores ja havien començat a arribar els primers donants a La Sala Teatre Municipal, on s’han instal·lat 9 lliteres i tot el material i personal necessari per mantenir aquesta acció solidària fins a les 22 hores.

A més dels representants municipals, al voltant de les 12 h l’actor rubinenc Mikel Iglesias, de la sèrie de TV3 “Polseres vermelles”, ha passat pel teatre municipal per donar el seu recolzament a aquest acte solidari, amb el qual el Banc de Sang espera poder incrementar les donacions d’anteriors edicions, com la de l’any passat on van participar 169 persones amb 154 donacions efectives.

Amb aquest objectiu, s’ha organitzat una jornada amb diverses activitats com el sorteig de 10 invitacions a dues classes de ioga, d’un menú de dimarts a divendres per a dues persones al Restaurant Plats i d'entrades per a la piscina d'estiu de Can Rosés. A més, per facilitar la participació de la ciutadania, hi haurà servei de guarderia gratuïta, s’ha buscat un espai cèntric, com és La Sala, amb una horari ampli (de 10 a 22 hores), i s’ha programat una activitat de contacontes infantil a les 16.30 h a càrrec de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Aquest any, per captar nous donants de la franja d’edat més jove, s’ha impulsat la difusió de la Marató a Rubí a través de les xarxes socials que es podrà seguir a la pàgina de Facebook de les Maratons de donacions de sang i un compte de twitter.

S’ha de recordar que per donar sang, un acte que no costa més de 20 minuts, s’han de tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més, no haver patit hepatitis després dels 12 anys, i que no cal anar en dejú.