Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La recollida de joguines de segona mà amplia els punts a tres escoles de la ciutat Les AMPA’S de Ca n’Alzamora, Ramon Llull i Sol, solet participen aquest any en aquesta acció solidària i de reciclatge. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La recollida de joguines de segona mà amplia els punts a tres escoles de la ciutat

Les AMPA’S de Ca n’Alzamora, Ramon Llull i Sol, solet participen aquest any en aquesta acció solidària i de reciclatge.
La recollida de joguines de 2a mà que organitza l’Ajuntament per segon any, i que s’inicia habitualment al mes de novembre coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ha ampliat aquest any els punts de recollida a tres escoles de la ciutat. A través de les respectives Associacions de Pares i Mares (AMPA’S) de les escoles Ca n’Alzamora, Sol, solet i Ramon Llull, totes aquelles persones que tinguin joguines en bon estat i que creguin que encara poden tenir un segon ús, les poden portar als centres escolars, dintre del seu horari habitual (de 9 h a 12.30 h i de 15 a 16.30 h).
“Encara podem donar molt de joc” és una campanya destinada a recollir totes aquestes joguines, que també es poden portar a alguna de les deixalleries mòbils que hi ha a la ciutat i a la de Cova Solera. Tot el material recollit serà distribuït durant el Nadal entre les famílies, les entitats i els centres educatius de la ciutat, en col·laboració amb Creu Roja i els Serveis Socials del municipi. La campanya està oberta fins al 30 de desembre en els punts de recollida municipal, mentre que a les escoles acabarà el divendres 20 de desembre, data en què comencen les vacances escolars de Nadal.

L’any passat, que es va posar en funcionament aquesta campanya per primera vegada, es van recollir 650 joguines diferents, una xifra que equival a uns 200 kg. de residus estalviats, en no haver estat llençats i haver de ser gestionats com a residus. Com aquest any, les joguines van ser repartides entre la ciutadania, després d’una tria acurada per part de l'equip del Servei Educatius de Residus atenent a criteris de bon estat, no sexistes i no bèl·liques, i després de rebre un nou tractament per part dels voluntaris i voluntàries de Creu Roja que les van deixar a punt per ser lliurades en condicions òptimes.