Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació cultural de la ciutat per a aquest any aposta per la qualitat i la diversitat de propostes Més de 50. 000 persones participen a les activitats culturals organitzades per l’Ajuntament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La programació cultural de la ciutat per a aquest any aposta per la qualitat i la diversitat de propostes

Més de 50. 000 persones participen a les activitats culturals organitzades per l’Ajuntament.
“L’elevada participació de la ciutadania en les propostes culturals que anualment organitza l’Ajuntament de Rubí als diferents equipaments de la ciutat és una mostra de la qualitat i la varietat de la programació cultural que hi ha a la nostra ciutat” ha dit la regidora de Cohesió Social i Serveis a les Persones, Ana M. Martínez, durant la presentació de les activitats culturals previstes a la ciutat per als primers mesos d’aquest any.
Al voltant de 51.000 persones han gaudit d’alguna de les més de 500 activitats organitzades al llarg de 2012, entre exposicions temporals als 4 espais expositius de la ciutat, espectacles al Teatre Municipal La Sala i activitats culturals i de foment de la lectura a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Segons la regidora, “l’Ajuntament ha intentat mantenir tant la qualitat com la diversitat de l’oferta tot i la contenció econòmica que es va fer l’any passat i que s’ha mantingut aquest any. Aquesta excel·lència en ambdues vessants ajuda a afavorir la difusió de la cultura, que es veu facilitada pel treball en xarxa dels diferents equipaments implicats”. Ana Ma. Martínez ha destacat l’exposició de la rierada al Museu Municipal Castell (MMUC), per la qual han passat més de 10.000 persones, i que encara es podrà visitar fins al 31 de març, com l’activitat en què han participat més persones.

Així, tot i que algunes de les activitats ja han començat, el gruix de la proposta arribarà en els pròxims mesos, amb 18 exposicions temporals que es podran veure al Museu Municipal Castell, on hi hauran 4 al llarg de l’any; 10 a la Sala d’exposicions Antiga Estació, que inaugura la temporada amb un homenatge a l’artista rubinenca Pepa de Haro el dia que es compleix un any de la seva mort; 3 a l’Aula Cultural on durant aquest mes es podrà veure la XVIII Biennal d'Art Contemporani Català 2012. A més, durant aquest mes també es posarà en marxa un nou espai expositiu semipermanent a la primera planta de la Biblioteca amb obres de la col·lecció del gravador rubinenc Jaume Pla, custodiades pel Museu Municipal. A més, el Museu ha tornat a engegar un nou programa dels Diumenges al Castell, amb activitats infantils gratuïtes que permeten als adults gaudir de les exposicions mentre els infants participen en alguna activitat adreçada directament a ells.

Teatre i lectura

D’altra banda, pel que fa a les arts escèniques, La Sala oferirà un total de 30 propostes durant els primers mesos de l’any, de les quals 14 són musicals, 14 de teatre i dos de dansa. A més, quasi la meitat de les propostes estan vinculades a la ciutat, bé per què participa algun rubinenc o rubinenca que es dedica a la música o al teatre, bé per què son persones que desenvolupen la seva tasca artística a la ciutat; mentre que una tercera part de les activitats estan adreçades a un públic jove. De fet, amb aquesta programació, l’Ajuntament oferirà cada cap de setmana un espectacle diferent a la ciutadania.

Per la seva banda, la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí ha organitzat per als primers mesos de l’any més de 200 activitats relacionades amb el món de la literatura adreçades a adults, joves i infants amb l’objectiu de fomentar la pràctica de la lectura entre tota la població. Una de les principals novetats ha estat un nou cicle de cinema amb català, que està tenint una acollida excel·lent per part de les famílies, la participació en el concurs per a joves Verbalíada 2013, i el canvi de les hores del conte per a infants a la Sala infantil que disposa d’un entorn més adient pel foment de la lectura entre els més petits.

Més informació.