Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera reunió participativa de Barris al dia 2014 se celebra aquest dijous al Centre Cívic d'El Pinar Els participants en aquesta primera sessió podran proposar actuacions de manteniment de l’espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La primera reunió participativa de Barris al dia 2014 se celebra aquest dijous al Centre Cívic d'El Pinar

Els participants en aquesta primera sessió podran proposar actuacions de manteniment de l’espai públic
Aquest dijous a partir de les 18.30 h, el Centre Cívic d’El Pinar acollirà la primera de les dues reunions participatives convocades per l’Ajuntament en el marc de la segona edició del projecte Barris al dia. La iniciativa, inclosa en el Pla de mesures anticrisi 2014, té com a objectiu la millora de l’espai públic segons les prioritats marcades per la mateixa ciutadania.

Barris al dia 2014 està dotat novament amb 400.000 euros, distribuïts a parts iguals entre els sis districtes, però les quantitats assignades a cada zona són lleugerament superiors, ja que en aquesta ocasió no hi ha diners reservats per a actuacions proposades per l’Ajuntament (el 2013 es va destinar una part del pressupost a la millora de la senyalització d’orientació urbana i al projecte de Camins escolars).

A banda d’aquesta qüestió, la present edició de Barris al dia té com a principal novetat la convocatòria de dues reunions de treball amb la ciutadania en comptes d’una, amb la voluntat de millorar la participació tant des d’un punt de vista quantitatiu com qualitatiu. Aquest dijous tindrà lloc al Centre Cívic d’El Pinar la primera d’aquestes trobades, que servirà per recollir i debatre les aportacions de la ciutadania, conjuntament amb tot un seguit de propostes recopilades per l’Ajuntament a partir de suggeriments dels mateixos rubinencs i rubinenques o de necessitats detectades pels tècnics municipals. La segona reunió es farà el 27 de maig en el mateix emplaçament i es dedicarà a la priorització i decisió de les actuacions que finalment s’executaran.

També com a novetats d’aquesta edició, destaquen la possibilitat que els participants facin aportacions sobre diferents districtes i l’increment de la qualitat de la informació subministrada. Així, a l’hora de prendre les seves decisions, la ciutadania comptarà amb el suport d’unes completes fitxes de treball amb el nom de l’actuació, la seva descripció, un pressupost orientatiu, una fotografia i un plànol de situació. Aquesta documentació, que es repartirà a la reunió d’aquest dijous, també es pot consultar amb antelació en l’apartat especial de Barris al dia 2014 del web municipal.

Els rubinencs i rubinenques interessats a participar en la nova edició de Barris al dia encara poden confirmar la seva assistència a les reunions a l’adreça de correu electrònic governanca@ajrubi.cat o bé al telèfon 93 588 70 00 (ext. 3407) de 9 h a 15 h.