Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La preinscripció escolar pel curs vinent s’inicia dilluns 11 de març El descens en la natalitat elimina tres grups escolars, un de P3 i dos de primer d’ESO. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La preinscripció escolar pel curs vinent s’inicia dilluns 11 de març

El descens en la natalitat elimina tres grups escolars, un de P3 i dos de primer d’ESO.
A partir de dilluns, les escoles i instituts de la ciutat posen en marxa el període de preinscripció per als nous alumnes que al curs 2013-2014 facin alguns dels ensenyaments obligatoris (infantil, primària i secundària). El període s’allargarà fins al divendres 22 de març, però si la inscripció es tramita per internet, a través del web del departament d’Ensenyament, s’ha de lliurar abans de les 24 h del dijous 21 de març. La resta d’ensenyaments (batxillerat, cicles formatius i escoles bressol) iniciaran les preinscripcions al mes de maig.

A Rubí, com a altres poblacions, el descens en el volum de naixements ha provocat la reducció de grups escolars que en el cas de l’Educació infantil i primària serà d’un grup menys de P3 a l’Escola del Bosc, i a la Secundaria Obligatòria (ESO) d’un grup de 1r d’ESO al Institut La Serreta (es queda amb 3) i un altre al Torrents dels Alous, que passarà a tenir-ne dos.

Pel curs 2014-2015, l’oferta total prevista per a la nostra ciutat és de 800 places als centres de primària; de les quals 550 corresponen a P3 a les escoles públiques i 250 als centres concertats; mentre que a la secundària hi ha 690 places per a 1r d’ESO, 420 als a instituts públics i 270 als concertats

Les llistes definitives dels alumnes admesos en cada centre es publicaran el divendres 24 de maig, i la matriculació serà de l 10 al 14 de juny per a les escoles i per a primer d’ESO, i del 25 al 28 de juny per a la resta de cursos d’ESO. Mentre que les escoles municipals (bressol, música, i art) faran la matrícula cap a finals del mes de juny.

Documentació i criteris

A més de la sol·licitud de preinscripció, cal lliurar l’original i la fotocòpia del llibre de família (o altres documents relatius a la filiació), l’original i la fotocòpia del document nacional d'identitat (DNI) de la persona sol·licitant o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres; l’original i fotocòpia del DNI de l’alumne/a si és major de 14 anys; i l’original i la fotocòpia de la targeta sanitària individual (TSI).

D’altra banda, el criteri específic determina que té preferència l'alumnat que procedeixi dels centres i ensenyaments que són adscrits al centre al qual es presenta la preinscripció. En aquets cas, no s’ha de presentar cap documentació.

Pel que fa als criteris que el departament d’Ensenyament aplica de forma general, són els següents:

  • Per tenir germans/es escolaritzats al centre o pares o tutors que hi treballen: 40 punts.
  • Domicili habitual en l'àrea d'influència del centre: 30 punts.
  • Lloc de treball dels pares o tutors dins l'àrea d'influència del centre: 20 punts.
  • Domicili habitual al mateix municipi del centre sol·licitat en primer lloc, però no en la seva àrea d'influència: 10 punts.
  • Pare o la mare, el tutor o la tutora beneficiaris de l'ajut de la renda mínima d'inserció: 10 punts.
  • Discapacitat de grau igual o superior al 33% de l’alumne/a, el pare, la mare, tutor/a, o germà/na de l'alumne/a: 10 punts.

Altres criteris complementaris de puntuació, per desempatar, són formar part d’una família nombrosa o monoparental (15 punts), malaltia crònica del sistema digestiu, endocrí o metabòlic (10 punts) o haver tingut als pares i/o germans escolaritzats al centre al qual es presenta la sol·licitud (5 punts).

Més informació.