Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local posa en marxa una campanya de reforç per al control de velocitat Es controlen principalment els “punts negres” d’accidentalitat, és a dir, les vies que registren més accidents de trànsit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Policia Local posa en marxa una campanya de reforç per al control de velocitat

Es controlen principalment els “punts negres” d’accidentalitat, és a dir, les vies que registren més accidents de trànsit.

La policia local de Rubí ha posat en marxa recentment una campanya de reforç per al control de velocitat dels vehicles a diferents vies de la ciutat. <br /><br />Per mesurar la velocitat dels vehicles, els agents utilitzen un radar mòbil, que funciona de forma autònoma. L’equip també està format per una càmera de vídeo que enregistra les imatges de tots aquells vehicles que sobrepassen la velocitat reglamentària. Normalment, dos o tres agents formen part del dispositiu segons les disponibilitats del servei. Un d’ells és l’encarregat de controlar l’aparell mesurador de velocitat i del captador d’imatge i, els altres, són els encarregats d’aturar i denunciar els vehicles, si s’escau.<br /><br />La campanya es desenvolupa principalment en horari de matí i de tarda en diferents ubicacions de la ciutat, seguint una planificació mensual establerta amb l’objectiu de fer-la més dinàmica i ajustar-la a les necessitats que puguin sorgir. Aquesta planificació s’estableix en funció d’uns criteris concrets, bàsicament de seguretat viària però també atenent les peticions veïnals i les queixes rebudes per part dels usuaris de les vies.<br /><br />D’aquesta manera, els llocs més habituals on es fa el control de velocitat és en els anomenats “punts negres” d’accidentalitat, és a dir, aquelles vies on s’han produït un mínim de 3 accidents en un any. <br /><br />Dins d’aquesta campanya de controls de velocitat la policia local va detectar a mitjans d’estiu un vehicle que circulava a 111 Km/h per un carrer urbà en el qual la velocitat està limitada a 40 Km/h, és a dir, gairebé el triple de la velocitat permesa. La policia va obrir les diligències corresponents al conductor d’aquest vehicle acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit.