Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local informa els alumnes d'EDRA sobre el ciberassetjament El cos de seguretat municipal alerta dels riscos de fer un mal ús de les dades personals i la imatge a les xarxes socials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Local informa els alumnes d'EDRA sobre el ciberassetjament

El cos de seguretat municipal alerta dels riscos de fer un mal ús de les dades personals i la imatge a les xarxes socials
Els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí EDRA han assistit a una xerrada informativa sobre ciberassetjament a càrrec del responsable de la unitat d’atestats de la Policia Local, Raúl Botello, qui també és enginyer informàtic i està especialitzat en aquesta temàtica.

Durant la conferència, s’ha informat els nois i noies sobre els problemes que pot generar facilitar informació personal a les xarxes socials, s’ha reflexionat sobre la privacitat i s’han abordat fenòmens concrets, com el sexting, que és l’enviament de continguts eròtics o pornogràfics a través de telèfons mòbils, i l’Internet grooming, és a dir, l’assetjament de menors a Internet. El caporal de la Policia Local també ha proposat conductes i eines per a un ús més segur de la xarxa.

Mitjançant un audiovisual que exposava casos pràctics, els alumnes d'EDRA han pres consciència dels riscos que poden comportar algunes pràctiques, com ara tenir perfils oberts a les xarxes o informar en elles de les rutines diàries. També han constatat que tot aquell material que pengen a Internet deixa d'estar sota el seu control. Per tot això, el caporal Raúl Botello els ha insistit en una norma bàsica: 'Allò que no faríem mai a la vida real, no ho hem de fer tampoc a les xarxes socials'.

Aquest no és el primer cop que el cos de seguretat municipal ofereix xerrades informatives a la ciutat però sí que és la primera vegada que tracta la qüestió del ciberassetjament. La conferència, que s’ha fet a petició de la mateixa escola, recull la inquietud de la societat davant d’una problemàtica cada cop més estesa i que sovint té el seu origen en un mal ús de les dades personals o de la imatge a les xarxes socials.

La Policia Local imparteix amb regularitat xerrades sobre temàtiques com les drogodependències, la violència de gènere o les tribus urbanes, entre d’altres.