Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local ha detectat un centenar d’infraccions relacionades amb la tinença d’animals Mossos i Policia expliquen a les entitats de les zones 2 i 3 del projecte Compromís de barri les actuacions que han fet després que aquestes els exposessin els principals problemes de seguretat i convivència que havien detectat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Policia Local ha detectat un centenar d’infraccions relacionades amb la tinença d’animals

Mossos i Policia expliquen a les entitats de les zones 2 i 3 del projecte Compromís de barri les actuacions que han fet després que aquestes els exposessin els principals problemes de seguretat i convivència que havien detectat.
Des de finals de març, la Policia Local ha incrementat els controls viaris (velocitat, vehicles mal aparcats, abandonats, etc.) i ha intensificat la vigilància al carrer, prestant especial atenció a l’ús incívic de l’espai públic (grafits, sorolls, defecacions d’animals, etc.), als barris de Ca n’Alzamora, Can Vallhonrat, Les Torres i 25 de Setembre, agrupats a la denominada “zona 3” del projecte Compromís de barri, i a Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés, agrupats a la “zona 2”. I és que aquestes són les principals preocupacions que les entitats que van participar en les dues meses de seguretat i convivència prèvies ( zona 3 i zona 2) van traslladar tant al cos municipal com als Mossos d’Esquadra.

En aquelles primeres sessions, els representants de les associacions de veïns, centres educatius, AMPA’s i comerciants de les zones 2 i 3 van treballar en grups reduïts per tal de definir quins eren els principals problemes en matèria de seguretat i convivència que havien detectat als seus respectius barris. Posteriorment, van posar els resultats en comú amb la resta del grup i, entre tots, es van definir tres prioritats que els dos cossos policials han tingut en compte a l’hora d’elaborar els seus dispositius. En el cas de la zona 3, les entitats van destacar l’ús incívic de l’espai públic, la indisciplina viària i la presència d’excrements de gossos a la via pública. En el cas de la zona 2, van coincidir a remarcar les darreres problemàtiques i van afegir una tercera prioritat, els petits delictes contra la salut pública.

Així, pel que fa a la indisciplina viària als barris de la zona 3, des del mes de març la Policia Local ha interposat 19 denúncies per vehicles mal estacionats, ha retirat 5 turismes, ha dut a terme 14 controls polivalents i ha incorporat els dos punts que els van comentar els veïns al pla de control de velocitat amb radar.

En el cas de la presència d’excrements de gossos a la via pública, s’han establert 18 zones de control diferents, incorporant aquells espais que les entitats de les zones 2 i 3 havien qualificat de problemàtics, i s’han detectat prop d’un centenar d’infraccions a tota la ciutat. L’inspector en cap de la Policia Local, Miquel Pedrosa, ha explicat a les entitats que en molts casos s’ha actuat de paisà per augmentar l’efectivitat dels controls.

Pel que fa a l’ús incívic de l’espai públic, Pedrosa ha anunciat que s’han identificat tres grups de grafiters a qui, per les característiques de la seva signatura, es pot imputar el 90% de les pintades que hi ha a Rubí. A més, s’han dut a terme 25 serveis com a conseqüència de molèsties per conductes incíviques, s’han interposat 31 denúncies per soroll i, als barris de la zona 2, s’han fet 9 inspeccions en establiments d’oci conflictius.

Per la seva banda, l’inspector en cap dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena, ha explicat que s’han fet diversos controls a la zona del col·legi Maria Montessori i que no s’ha detectat la presència de xeringues, tal com havia advertit l’AMPA del centre. De fet, el representant de l’entitat ha confirmat, durant aquesta segona mesa de seguretat i convivència, que han deixat de notar aquesta problemàtica. Paral·lelament, Requena també ha explicat a les entitats de la zona 3 que no s’ha detectat cap banda juvenil en aquests barris. L’inspector dels Mossos d’Esquadra ha comentat que hi ha grups de joves, alguns dels quals provenen de l’Amèrica del sud i que van vestits d’una determinada manera, que es reuneixen a l’espai públic. Però ha descartat que es tracti de cap banda.

Pel que fa a la zona 2, Requena ha explicat que s’ha actuat al Pinar, on s’ha mediat en un conflicte entre dues famílies del barri que tenien greus problemes de convivència; a les immediacions de l’institut La Serreta, on s’han fet diverses identificacions de joves que fumaven, descartant que fos droga; i al carrer de General Castaños, on s’ha denunciat a dues persones per tinença de drogues. El cap dels Mossos d’Esquadra ha explicat a les entitats que l’objectiu principal és detectar la procedència d’aquestes substàncies estupefaents.

Les diferents entitats participants a la mesa de seguretat i convivència han tornat a incidir en el soroll que produeixen determinades persones a la nit, un problema que s’accentua durant els mesos d’estiu, així com les molèsties que generen els jocs amb pilota en determinats parcs, entre d’altres.

La propera mesa de seguretat i convivència corresponent tant a la zona 2 com 3 canviarà de format i es convertirà en un plenari, en el qual també hi podrà participar la ciutadania. Se’ls explicarà com s’ha treballat fins al moment, la feina feta i els resultats. Els ciutadans podran proposar introduir noves prioritats en matèria de seguretat al dispositiu policial.