Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La policia local comença a denunciar els vehicles que infringeixin la zona taronja Els conductors han de deixar els distintius horaris en un lloc visible amb l’hora d’arribada i no sobrepassar els 90 minuts d’estada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La policia local comença a denunciar els vehicles que infringeixin la zona taronja

Els conductors han de deixar els distintius horaris en un lloc visible amb l’hora d’arribada i no sobrepassar els 90 minuts d’estada.
A partir de dimarts, 24 de novembre, la policia local de Rubí ja pot denunciar tots aquells vehicles que cometin alguna infracció a la zona taronja.

Aquestes infraccions són les següents: no disposar de cap distintiu horari dins l’horari de funcionament de la zona taronja, excedir el límit horari fixat pel distintiu, col•locar defectuosament el distintiu de control horari de manera que no se’n permeti la lectura des de l’exterior, estacionar-hi vehicles que no siguin turismes com ara vehicles mixts destinats al transport de persones o quadricicles lleugers, ocupar un vehicle més d’una plaça d’estacionament i modificar l’hora d’arribada sense retirar el vehicle una vegada superat el temps màxima d’estada permès.

En el cas que la policia local detecti un vehicle que cometi alguna d’aquestes infraccions, podrà tramitar la multa corresponent que té una quantia màxima de 50 euros.

Al llarg de la setmana passada, la policia local va informar sobre aquesta mesura que avui es posa en marxa mitjançant uns cartells que es van col•locar als vehicles estacionats en la zona taronja.

Per fer ús d’alguna de les places taronges gratuïtes i de limitació horària, situades als aparcaments de l’Escardívol i de l’edifici Rubí+D, es pot utilitzar qualsevol element o indicatiu horari que especifiqui de forma concreta l’hora en la qual s’ha aparcat el vehicle.

Durant l’estiu, l’Ajuntament de Rubí va distribuir de forma gratuïta 10.000 rellotges de cartró vàlids per estacionar a la zona taronja. Està previst que durant la primera quinzena del mes de desembre es distribueixin més rellotges de cartó, que es podran adquirir a la Botiga de Rubí – Oficina de Turisme (c/ Maximí Fornés amb c/ Sant Ignasi, 16-18) en horari d’atenció al públic.

Recordem que l’horari de funcionament de la zona taronja és de dilluns a dissabte, 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h (diumenges i festius aparcament lliure). Actualment, a la ciutat hi ha un total de 191 places de zona taronja, de les quals 115 estan situades a l’aparcament de l’Escardívol i, la resta, 76 a l’aparcament de l’edifici Rubí+D.