Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Plataforma Rubí Sense Abocadors convoca una manifestació el proper 1 de març El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha assistit a la xerrada informativa sobre Can Carreras i Can Balasc celebrada aquest dijous. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Plataforma Rubí Sense Abocadors convoca una manifestació el proper 1 de març

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha assistit a la xerrada informativa sobre Can Carreras i Can Balasc celebrada aquest dijous.
Aquest dijous, la Plataforma Rubí Sense Abocadors ha celebrat una xerrada informativa per donar a conèixer a la ciutadania rubinenca tota la informació disponible sobre el Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc que la Generalitat ha aprovat recentment de manera inicial. Quan va transcendir l’aprovació inicial d’aquest document, l’Ajuntament de Rubí ja va anunciar que presentarà al·legacions al text.

La setmana passada, el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat de l’Ajuntament, Manuel Velasco, es va reunir amb els veïns de les urbanitzacions properes a aquests dos abocadors per explicar-los quina és la posició del consistori respecte a aquestes instal·lacions i a l’aprovació del PEU: “Exigim el tancament immediat de Can Carreras, amb data concreta, i no volem que Can Balasc es converteixi en un Can Carreras II”. En aquella reunió, Velasco va demanar la col·laboració dels veïns i els va proposar unir esforços per lluitar contra l’allargament de la vida de l’abocador de Can Carreras i la instal·lació d’un nou dipòsit controlat de residus a Can Balasc. En aquest sentit, els va proposar presentar al·legacions al Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc de manera conjunta.

Els veïns han recollit la proposta i ara han iniciat una recollida de signatures per tal de presentar al·legacions al document. Precisament aquesta és una de les accions que es van donar a conèixer ahir en el marc de la reunió informativa, a la qual hi estaven convidades les entitats (socials, culturals, esportives, etc) de la ciutat i representants dels partits polítics del municipi. El regidor d’Ecologia Urbana, Manuel Velasco, va assistir a la trobada acompanyat del director de l’àrea, Josep Milà, i del coordinador de districtes del consistori, Antonio Santiago.

La Plataforma també ha convocat una manifestació pel centre de la ciutat el proper divendres, 1 de març, per mostrar el seu rebuig al Pla Especial Urbanístic. Aquesta acció reivindicativa s’iniciarà a les 18h a la plaça de la Nova Estació.