Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser el punt neuràlgic de les activitats de Sant Jordi Aquest espai acollirà les parades de llibres, així com els habituals estands de les entitats i els partits polítics https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser el punt neuràlgic de les activitats de Sant Jordi

Aquest espai acollirà les parades de llibres, així com els habituals estands de les entitats i els partits polítics
Els llibres i les roses tornaran a envair la ciutat el proper dimecres 23 d’abril amb motiu de la Diada de Sant Jordi. La festivitat es viurà amb especial intensitat a la plaça del Doctor Guardiet, l’espai que un any més aplegarà el gruix de les activitats programades per l’Ajuntament, a banda de les parades de les llibreries i els estands d’entitats i partits polítics.

Durant tota la jornada, la plaça del Doctor Guardiet acollirà els punts de venda dels establiments El Racó del Llibre, L’Ombra, Gràfiques Ventura, Vilalta i Skalibur, al costat dels quals se situaran les taules on diversos autors locals signaran exemplars dels seus llibres. També s’hi podran trobar estands de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, del servei d’Identitat i Projecció Exterior i, per primer cop, del servei de Residus, que oferirà un original taller de roses reciclades de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20.30 h.

Les propostes lúdiques i culturals seran una constant durant tota la Diada, tant damunt de l’escenari com en altres punts de la plaça. Un dels principals reclams de la jornada serà la tradicional Lectura popular, que organitzen el Servei Local de Català (SLC), Ràdio Rubí i el Pla Educatiu d’Entorn, amb la col·laboració del Comissionat de Política Lingüística. Tot i que enguany es commemora l’Any Vinyoli, durant l’activitat es llegiran autors diversos. Així, les escoles que passaran per l’escenari al llarg del matí hi portaran textos de Saint-Exupéry, mentre que la resta de lectors llegiran fragments del mateix Vinyoli, Joana Raspall, Lola Casas, Estelles, Espriu i Bartomeu Rosselló Porcel, entre d’altres. Les lectures s’alternaran amb actuacions de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, tant al matí com a la tarda.

A partir de les 16.45 h, es llegiran a l’escenari els textos guanyadors del concurs de microrelats que ha organitzat per cinquè any consecutiu Ràdio Rubí i es lliuraran els premis corresponents als seus autors. A les 17 h, la biblioteca organitzarà un taller de manualitats al carrer, seguida de l’habitual Hora del conte (18 h), en aquest cas a càrrec de Lídia Clua.

Aquest 23 d’abril, també es faran diverses activitats programades pel servei d’Identitat i Projecció Exterior en el marc de la commemoració del Tricentari a la nostra ciutat. Tindran lloc entre les 17.30 h i les 20.30 h i consistiran en una ludoteca de jocs tradicionals i de taula del 1714, i dos tallers de construcció de titelles de Miquelets i d’alquercs amb suro.

Com és habitual, Ràdio Rubí ha preparat una programació especial amb motiu de la Diada de Sant Jordi. L’emissora municipal comptarà amb un estand a la plaça del Doctor Guardiet des del qual emetrà en directe de 10 h a 13 h i de 17 h a 19 h.

Pinta el drac de Sant Jordi

Una vegada més, el Servei de Comerç col·labora amb la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR) en l’organització de la campanya comercial Pinta el drac de Sant Jordi. Els establiments associats repartiran aquests dies previs a la Diada postals amb el drac perquè els nens i nenes les puguin pintar. Per poder participar en el sorteig de quatre vals de 50 euros per a la compra de llibres, caldrà retornar la part inferior d’aquestes postals abans del 22 de maig en alguns d’aquests quatre comerços: la Ferreteria Ca n’Oriol, la parada Carns Equines Tubau del Mercat Municipal, la botiga Rubí Conectiva o El Racó del Llibre. El mateix 23 d’abril, també es podran lliurar fins a les 19 h a la parada d’Identitat i Projecció Exterior.

El sorteig dels vals de compra tindrà lloc a les 19.30 h a l’escenari de la plaça del Doctor Guardiet.

Revetlla de Sant Jordi

Aquest any, la Biblioteca Mestre Martí Tauler presenta per segon any consecutiu l’activitat batejada com a Revetlla de Sant Jordi, que tindrà lloc a les seves instal·lacions el dia abans de la festivitat. Entre les 17.30 h i les 20.30 h, es farà un taller de llaminadures; a les 18 h, tindrà lloc una Hora del conte especial amb l’autora Asha Miró; a les 21 h, se celebrarà una taula rodona amb autors locals; i la revetlla es tancarà a les 22.30 h amb coca i cava.