Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de Montserrat Roig i el Museu Etnogràfic Vallhonrat, units per un grafit dels alumnes d’edRa Durant la inauguració de l’obra, l’alcaldessa, Carme García, ha posat en valor la tasca que es fa a l’escola d’art i disseny de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La plaça de Montserrat Roig i el Museu Etnogràfic Vallhonrat, units per un grafit dels alumnes d’edRa

Durant la inauguració de l’obra, l’alcaldessa, Carme García, ha posat en valor la tasca que es fa a l’escola d’art i disseny de la ciutat.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, acompanyada per la regidora d’Educació, Arés Tubau, ha inaugurat aquest migdia el grafit que els alumnes de l’Escola d’art i disseny edRa han plasmat sobre una de les parets del Museu Etnogràfic Vallhonrat.

La idea va sorgir arran de la intenció del conservador de la galeria, Pere Vallhonrat, “d’integrar la plaça de Montserrat Roig amb el museu, perquè hi ha molta gent que no coneix ni la plaça ni el museu”. Així, es va posar en contacte amb l’Escola d’art i disseny, a qui va proposar fer un grafit en una de les parets que comunica amb la plaça de Montserrat Roig.

Durant dos mesos, els 28 alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’art final de disseny gràfic d’edRa, assessorats pels seus professors, han estat treballant en aquest projecte. El resultat d’aquesta feina ha estat un grafit que il•lustra el diàleg entre allò primitiu (representat pel primat) i allò actual (representat per la noia). La directora d’edRa, Blanca Serrano, ha titllat d’”espectacular” tant la feina feta pels alumnes i professors com el resultat del projecte.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Carme García, també ha felicitat els autors de l’obra per la feina feta. García ha aprofitat l’acte per reivindicar la funció de les escoles municipals d’art i de música, així com les escoles bressol públiques: “S’ha de visualitzar que tenim aquesta escola d’art i disseny, i més en moments de retallades com l’actual”. Tal com ha dit l’alcaldessa, “la nostra voluntat és continuar oferint aquest servei, perquè fa ciutat, fa cultura”.

L’acte ha comptat amb l’assistència de bona part dels alumnes que han participat en el projecte.