Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La passejada natural d’aquest diumenge portarà els rubinencs fins a la Serra de l’Oleguera Les inscripcions per a participar en aquesta activitat s’han de dur a terme al Punt d’Informació Antiga Estació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La passejada natural d’aquest diumenge portarà els rubinencs fins a la Serra de l’Oleguera

Les inscripcions per a participar en aquesta activitat s’han de dur a terme al Punt d’Informació Antiga Estació.
El proper diumenge, 13 de maig, es durà a terme una nova caminada en el marc de les Passejades per Rubí, una iniciativa que l’àmbit d’Identitat i Projecció Exterior del consistori va engegar l’any passat amb l’objectiu de promoure i difondre el patrimoni natural, paisatgístic, històric i cultural del municipi. En aquesta ocasió, els participants arribaran fins a la Serra de l'Oleguera, un nou itinerari senyalitzat recentment.

La Serra de l’Oleguera, que té una elevació màxima de 312 metres, està situada entre els municipis de Rubí i Ullastrell i forma part del connector natural que uneix les serres de Collserola i de Sant Llorenç de Munt pel costat occidental de Rubí. La Serra de l’Oleguera està flanquejada per dues rieres, Can Pi de la Serra i Canyadell, que circulen de nord a sud i que marquen la morfologia d’aquest espai natural. La vegetació que hi trobem és la típica de la regió mediterrània: alzinars, pinedes, màquies i brolles. A més, com a conseqüència de diverses condicions especials, en alguns indrets també s’hi desenvolupen algunes formacions eurosiberianies, com ara rouredes i vegetació d’ambients frescals i de ribera.

Les persones que participin en aquesta nova passejada podran comprovar el valor natural de la Serra de l’Oleguera, degut a les seves característiques orogràfiques i morfològiques, al seu bon estat de conservació i a la poca presència de sòl residencial i d’activitats industrials. Aquests condicionants fan que aquesta serra tingui uns valors paisatgístics molt particulars en el context del Vallès Occidental i que, probablement, sigui un dels espais naturals més singulars, rellevants i ben conservats d’aquesta zona.

Les inscripcions s’han de fer al Punt d’Informació ubicat a l’Antiga Estació i tenen un preu de 2,50 euros. Totes les passejades naturals estan conduïdes per guies coneixedors de l’entorn. La sortida d’aquesta caminada serà les 8:30 h des del Rubí+D.

Les passejades naturals es fan sempre el segon diumenge de mes, mentre que les culturals es duen a terme l’últim diumenge de mes.