Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova biblioteca municipal, situada al c/Aribau, obrirà les portes el pròxim 30 de gener L’alcaldessa de Rubí ha destacat diversos aspectes del nou edifici, com la proximitat amb els diferents barris, l’ampliació d’horaris i l’accessibilitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La nova biblioteca municipal, situada al c/Aribau, obrirà les portes el pròxim 30 de gener

L’alcaldessa de Rubí ha destacat diversos aspectes del nou edifici, com la proximitat amb els diferents barris, l’ampliació d’horaris i l’accessibilitat.
El nou edifici que ocuparà la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, situada al carrer Aribau amb Calderón de la Barca, s’inaugurarà el pròxim 30 de gener, data en què obrirà les portes oficialment a tota la ciutadania. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa de Rubí, Carme García, durant una visita a les instal·lacions acompanyada de les regidores Arés Tubau i Neus Muñoz, i de la directora de la biblioteca, Victòria Mateo.

Carme García ha qualificat la nova biblioteca, la segona més gran de Catalunya, com “un espai totalment adequat a una població de 70.000 habitants, com és el cas de Rubí”. També n’ha destacat l’espai físic “ben comunicat” en el qual es troba, la proximitat a tots els barris i la poca distància existent amb l’antiga biblioteca, situada a uns 10 minuts de la nova ubicació. Un tret característic de la futura biblioteca respecte l’actual és que “ampliarà els horaris d’obertura, tots els dies al matí i la majoria de tardes, a excepció dels dilluns i dissabtes que només obrirà els matins”. L’alcaldessa també ha destacat del nou edifici “la seva accessibilitat a tots els espais” i el fet de disposar d’un ordinador per a invidents que disposa del sistema JAWS que converteix la imatge en so.

Segons ha explicat García, l’objectiu és que “es converteixi en un complex cultural que ofereixi una gran varietat de serveis, no només un espai de lectura”. Així, està pensada com a seu d’exposicions, activitats, presentacions de llibres, audicions, concerts, hores del conte, etc. Per a l’alcaldessa, la posada en marxa d’aquest equipament ha comportat “un esforç municipal importantíssim, ja que tot i que la Generalitat i la Diputació han aportat una petita quantia, ha estat l’Ajuntament de Rubí qui ha finançat la majoria del cost de les obres, que tenen pressupost d’11 milions d’euros”.

L’alcaldessa ha senyalat que s’ha creat tenint en compte un nou concepte de biblioteca, “no només adreçada a infants i estudiants, sinó com a pols d’atracció per a moltes altres persones, com ara la gent gran”.

En aquest sentit, la directora de la biblioteca, Victòria Mateo, ha senyalat que “la democratització de la cultura ha d’arribar a tothom”, oferint serveis de lectura, lleure, música, activitats culturals, etc. Mateo ha explicat que fins ara s’ha dut a terme tasques de distribució dels espais i trasllat de documents, i que a partir de dimarts pròxim, un cop es rebin uns 20.000 llibres cedits per la Diputació de Barcelona, es començarà la distribució del fons documental i materials (llibres, DVD, CD’s, catàlegs, revistes, guies, etc.) als espais físics corresponents. També ha avançat que es podran consultar més de dos-cents títols de revistes diferents i tots els diaris d’arreu de Catalunya. Pel que fa a les exposicions, n’hi ha dues de previstes, una d’elles sobre l’edifici històric de l’antiga fàbrica Josa, que actualment ocupa la nova biblioteca, i la seva evolució fins a l’actualitat.

Pel que fa a l’edifici actual de la biblioteca, ubicat al complex cultural de l’Escardívol, continuarà obert al públic com a sala de lectura i d’estudi fins a la data d’obertura del nou espai, el pròxim 30 de gener.

Dades destacades de la biblioteca municipal

El nou equipament:
  • 8.000 m2 de superfície (C/ Aribau, 5)
  • Inversió: 11 milions €
  • Usuaris diaris previstos: 1.000-1.300 persones usuaris diaris previstos
  • Wi Fi a tot l’edifici
  • Edifici totalment accessible
  • Línia 2 (autobús) a 20 metres de l’equipament


Els espais:

1)La biblioteca Mestre Martí i Tauler (3.500 m2):

Dividida en 4 plantes:
-Planta baixa: recepció i préstec centralitzat, diaris i revistes
-1r pis: zona infantil, zona de treball intern
-2on pis: zona d’audiovisuals i terrassa, zona d’adults
-3er pis: zona d’adults

400 punts de lectura

1 punt informàtic per a invidents

40 punts de consulta informàtica

Fons documental amb capacitat per a 150.000 exemplars (actualment 50.000)

2 bústies de retorn de documents 24 hores al carrer Aribau

S’amplia l’horari:
-De dimarts a divendres: matí i tarda (de 10 a 14 i de 16 a 21)
-Els dilluns i els dissabtes només al matí (de 10 a 14 h)

1 Sala d’estudi independent, algunes sales de formació

Espai exterior terrassa per fer activitats específiques

Es mantenen les mateixes dades de contacte:
-Telèfon: 93 588 70 00
-Correu electrònic: b.rubi.mmt@diba.cat

2) Sala polivalent per conferències, concerts i petits espectacles

3) Sala d’exposicions temporals:

4) Centre d’Estudis Històrics, on s’ubicarà l’entitat Grup de Col•laboradors del Museu de Rubí.

5) Magatzem del Museu Municipal

6) Arxiu Municipal

7) Ràdio Rubí