Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mostra d’entitats de cultura popular i tradicional, inici de la Festa de Sant Roc 2013 Abans de la Diada de l’11 de setembre, hi haurà la 2a Trobada de Bèsties de Foc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Mostra d’entitats de cultura popular i tradicional, inici de la Festa de Sant Roc 2013

Abans de la Diada de l’11 de setembre, hi haurà la 2a Trobada de Bèsties de Foc.
La Mostra d’entitats de cultura popular i tradicional donarà el tret de sortida la Festa Major de Sant Roc el primer cap de setmana de setembre, després de les vacances, amb tot un seguit de taller de castells, de foc, de tabals, de danses participatives, etc. que ompliran la plaça Doctor Guardiet dissabte 6 de setembre a la tarda a partir de les 18 h, on també hi haurà la XIV Trobada de Gegants i Capgrossos de Sant Roc amb la tradicional plantada de gegants.

Amb aquest tercera edició de la festa en aquest espai, la plaça Doctor Guardiet es consolida com a punt neuràlgic d’aquesta trobada, organitzada per l’Ajuntament de Rubí i la Taula de Cultura Popular i Tradicional, que reuneix cada any la mostra anual més important d’aquesta manifestació cultural a la ciutat. Així, fins al 8 de setembre, castellers, geganters, trabucaires, tabalers, dansaires compartiran aquest espai amb passejades, balls, versots, sopars a la fresca, tirades populars de bitlles, concerts, activitats infantils, aixecada de castells i havaneres.
Tan sols tindran diferent ubicació la XIV Xerricada Popular de Sant Roc que es farà al carrer Sant Jaume dissabte a les 24 h, tot i que les inscripcions es podran fer a l’estand de l’entitat a la pl. Doctor Guardiet fins a les 23.30 h; i la Tabalada estàtica i el Correfoc infantil que es faran diumenge 8 de setembre a la pl. Onze de setembre a partir de les 18.45 h i les 19.30 h, respectivament.

11 de setembre a Rubí

Aquest any, la 2a Trobada de Bèsties de Foc torna a ser l’activitat que obre els actes organitzats a la ciutat per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, el pròxim 11 de setembre. Organitzada per Òmnium Cultural, el dimarts 10 de setembre a partir de les 20 h la pl. Onze de setembre serà l’escenari de la plantada de les bèsties, el punt d’inici de la marxa de torxes per la ciutat, així com l’escenari d’un concert musical.
Al dia següent, hi haurà al mateix emplaçament, a les 11 h l’ofrena floral, l’acte institucional amb la participació de l’Obrador Coral i la Societat Coral Unió Rubinenca (12 h), la sardana d’exhibició de la Colla Galzeran de l’Escola de Sardanes Flor de Neu i una audició de sardanes, que tancarà l’acte commemoratiu.