Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mesa de seguiment dels abocadors de Rubí acorda reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat La creació d’aquest grup de treball, que s’ha reunit per primera vegada, dóna compliment a una moció aprovada al Ple municipal del mes de juliol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Mesa de seguiment dels abocadors de Rubí acorda reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat

La creació d’aquest grup de treball, que s’ha reunit per primera vegada, dóna compliment a una moció aprovada al Ple municipal del mes de juliol
Aquesta setmana s’ha reunit per primera vegada la Mesa de treball de seguiment dels abocadors, integrada per representants dels grups municipals, la Plataforma Rubí sense Abocadors, els centres escolars i les entitats i associacions veïnals. En el marc d’aquesta trobada s’ha acordat sol·licitar una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, per exposar-li el desacord envers l’aprovació del Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc i per demanar-li que la Comissió d’Urbanisme no l’aprovi.

Durant la reunió també s’ha fet un repàs de la tramitació del PEU de Can Carreras i Can Balasc, aprovat inicialment per la Generalitat el desembre de 2012. També s’ha parlat de les modificacions no substancials que han demanat les empreses Arrins SA i Grupo FSM Vertispania SL sol·licitant l’admissió d’altres tipus de residus i un canvi en el volum dels abocadors –modificacions que han estat recorregudes per l’Ajuntament de Rubí–, dels contenciosos oberts interposats pel Consistori en relació als diferents abocadors, així com dels controls de vehicles de més de 12 metres de longitud que circulen pel Camí d’Ullastrell.

La creació d’aquest grup de treball dóna compliment a la moció contra la instal·lació d’un abocador o centre de tractament de residus metropolità al terme municipal de Rubí, aprovada al Ple del mes de juliol de 2014 amb l’únic vot en contra del Partit Popular (PP). En aquell text, proposat en primera instància per la Plataforma Rubí Sense Abocadors, es va acordar la creació d’una mesa de treball per tractar els temes vinculats als abocadors. La moció també comprometia tots els integrants del Ple a treballar per impedir la implantació d’un nou abocador metropolità i expressava el compromís del Ple de donar suport a la Plataforma en totes les accions dirigides a evitar que Rubí es converteixi en el municipi de Catalunya amb més abocadors en funcionament de manera simultània, posant al seu abast les eines i recursos necessaris. En darrer terme, la moció establia un increment dels controls als vehicles vinculats a les activitats d’extractives i abocadors que circulen pel Camí d’Ullastrell i la inspecció de les seves càrregues.

Reunió amb l’Agència Catalana de Qualitat Ambiental
D’altra banda, l’alcaldessa, Carme García, i el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, s’han reunit recentment amb el subdirector general d’Urbanisme de la Generalitat, Camil Cofan, a qui han reiterat la seva oposició al Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc.

Segons Cofan, la Comissió d’Urbanisme s’està mirant el pla de forma exhausitva i ha explicat a García i Velasco que és l’Agència Catalana de Qualitat Ambiental qui ha de redactar l’informe vinculant per poder aprovar o denegar el PEU. En aquest sentit, l’Ajuntament ha sol·licitat una reunió amb aquest organisme.