Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Matinal Infantil del Carnaval 2014 inclourà més activitats per a les famílies Els infants podran fer la seva sardina a la Biblioteca durant dos dijous consecutius. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Matinal Infantil del Carnaval 2014 inclourà més activitats per a les famílies

Els infants podran fer la seva sardina a la Biblioteca durant dos dijous consecutius.
L’any passat la Rua de Carnaval va avançar l’hora d’inici per facilitar la participació en aquesta activitat, “una proposta que donada la seva acollida es mantindrà igualment”, i també “s’avança una hora la Matinal Infantil de diumenge per poder programar més activitats per al públic familiar” que és qui més gaudeix d’aquesta proposta de diumenge, ha dit la regidora de Cultura, Neus Muñoz, durant la presentació del Programa de Carnaval 2014. Al Carnaval 2013, van participar a la matinal entre 15.000 i 18.000 persones als diversos espais de la ciutat on s’havien programat activitats. A més de començar abans, als espais habituals com la plaça del Doctor Guardiet i la rambla del ferrocarril, s’afegeix aquest any la plaça de Catalunya, on hi haurà tallers de maquillatge, disfresses i màscares a partir de les 11 h. Per algun d’aquests espais passarà també la Rua Infantil de diumenge, que sortirà de la pl. Pere Aguilera a les 12 h.

La presentació del programa d’activitats ha comptat amb la presència de la guanyadora del Concurs de Cartells 2014, la dissenyadora rubinenca Sara González, que amb “Sardines” serà la imatge del Carnaval 2014 que se celebrarà del 27 de febrer al 5 de març a la ciutat. La dissenyadora ha escollit una sardina com a tema per què “és l’element més oblidat d’aquesta festa ja que significa el final de la mateixa i l’he volguda presentar disfressada per fer-la participar també”. Justament per aquesta raó ha estat escollit aquest cartell com a guanyador ja que, segons Neus Muñoz, “l’enterrament de la sardina no s’escenifica a tots el municipis i es un dels trets significatius del Carnaval de Rubí”. De fet, la primera de les activitats de Carnaval començarà aquesta mateixa setmana amb dos tallers de creació artística a la Biblioteca pels nens i nens que vulguin fer la seva sardina, per portar-la a cremar a la foguera el dimecres 5 de març a l’enterrament de la sardina a l’Escardívol. Els tallers seran els dijous 20 i 27 de febrer de 17.30 a 20.30 h.

L’altra novetat important d’aquesta festa popular, que ha volgut enguany “treballar en equip i crear xarxes tant d’equipaments en què s’organitzen activitats com amb les entitats que hi participen – ha dit la regidora – ja que sumant esforços aconseguirem que les festes siguin més diverses i amb major qualitat”, és el lliurament dels premis a les comparses guanyadores del concurs, que es farà el dilluns 3 de març a les 20 h a la Biblioteca. Aquest concurs encara té obert el període de preinscripcions fins al pròxim 24 de febrer.

Altres activitats habituals que es mantenen són la Rua de Carnaval de dissabte (18 h); el Ball de Carnaval a la Pista Poliesportiva Francesc Calvo (23 a 4 h) adreçat al públic més jove; o les exposicions de Cartells de Carnaval 2014 a la Biblioteca (del 24 de febrer al 10 de març) i la de màscares del 27è Concurs de màscares de Carnaval de l’Escola d’Art edRA a la mateixa escola (del 27 de febrer al 14 de març).