Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marató de donació de sang 2014 registra un augment de participació espectacular La campanya del Banc de Sang i Teixits ha sumat a Rubí 421 donants, 189 més que en l’edició de l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Marató de donació de sang 2014 registra un augment de participació espectacular

La campanya del Banc de Sang i Teixits ha sumat a Rubí 421 donants, 189 més que en l’edició de l’any passat
Un total de 455 ciutadans i ciutadanes s’han acostat aquest dimarts al Teatre Municipal La Sala per participar a la Marató de donació de sang 2014, organitzada pel Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí, l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix. D’aquests rubinencs i rubinenques, 421 han pogut fer efectiva la seva donació, superant en més d’un 80% la xifra de 232 donants de l’any passat. L’espectacular increment també s’ha vist reflectit en el nombre de donants nous, que enguany ha pujat fins als 42.

La campanya s’ha desenvolupat de manera ininterrompuda durant dotze hores, entre les 10 h i les 22 h, i ha anat acompanyada de diverses activitats de dinamització. Entre d’altres, s’ha obsequiat els donants amb talls de cabells gratuïts i entrades per al Museu Etnogràfic Vallhonrat. A més, infants dels casals d’estiu s’han apropat a La Sala per fer activitats de sensibilització sobre la importància de donar sang.

En el marc de la jornada, Ramón Salinas, director del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central i el Vallès Occidental, ha destacat la necessitat d’incrementar els estocs de cara a l’estiu, tant per la davallada de donants que marxen fora de vacances com per l’augment del consum de sang derivat dels accidents de trànsit. En aquests moments, les reserves a Catalunya se situen sobre les 8.000 unitats de sang, suficients per cobrir les necessitats de vuit dies, però es calcula que són necessàries 2.000 més per afrontar l’estiu amb garanties.

Salinas ha agraït la solidaritat dels rubinencs i rubinenques, especialment en els darrers anys: “A Rubí hi ha hagut un abans i un després [...]. Té a veure amb l’ajuda de l’Ajuntament, hi ha hagut un canvi de xip, ens hem conscienciat tots”.

Aquesta era la 12a edició de la Marató de donació de sang a Rubí. L’eslògan de la campanya d’enguany, Dóna’m una part de tu!, va ser escollit en el marc d’un concurs que va guanyar Gemma Bustamante. Aquest dimarts la rubinenca ha rebut un petit obsequi del Banc de Sang i Teixits, coincidint amb la jornada de donació.