Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La majoria dels ciutadans que han votat la remodelació de la plaça Doctor Guardiet són dones, viuen al centre, tenen entre 45 i 64 anys i un bon nivell de formació HSVH Arquitectura és l’empresa guanyadora, que ha dissenyat altres espais públics a Reus, Sabadell o Sant Cugat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La majoria dels ciutadans que han votat la remodelació de la plaça Doctor Guardiet són dones, viuen al centre, tenen entre 45 i 64 anys i un bon nivell de formació

HSVH Arquitectura és l’empresa guanyadora, que ha dissenyat altres espais públics a Reus, Sabadell o Sant Cugat.
El perfil dels ciutadans i ciutadanes participants en la votació per la remodelació de la plaça del Doctor Guardiet és, bàsicament, el d’una dona (53,54% dels vots) que viu a l’àrea d’influència de la plaça (33,9 % dels votants són del centre), que té entre 45 i 64 anys d’edat (36’2% dels vots emesos) i amb un nivell de formació de l’ESO o superior. Aquestes dades es desprenen de l’anàlisi de la informació de l’Ajuntament pel que fa a les característiques bàsiques de les persones que van participar-hi (sexe, edat, lloc de residència, país de procedència i nivell d’instrucció).

Pel que fa al lloc de residència, tot i que el major nombre de votants viuen al districte 4, on hi ha el centre (354 vots), també han estat importants el nombre de vots dels ciutadans del districte 5 (nord) amb 23,37% dels vots (244) i del 6 (est) amb el 20,3% dels vots (212). Per contra, han estat els ciutadans i ciutadanes del districte 2 (nord oest) els que menys han participat amb només 52 vots.

Les edats dels participants també marquen una tendència ja que han estat els de mitjana edat, entre 45 i 64 anys qui més han participar amb 378 vots, seguits dels de 30 a 44 anys, que han emès un total de 363 vots (34,77%). Mentre que els més joves i els més grans han participat menys en el procés de votació, ja què un 16,2% dels vots (170) són de persones entre 65 i més de 84 anys i un 12,45% (130) de joves entre 16 i 29 anys.

El nivell d’instrucció de les dades reflexa també que la majoria de la població que va votar (785 participants) tenen una formació a nivell d’ESO o superior i que només el 31,1 % (325) no disposen d’estudis primaris. Quant al lloc de procedència, només el 5,8% (61) són persones d’altres nacionalitats.

Projecte guanyador

L’equip guanyador, amb el projecte Nucli Rubeo, ja ha estat informat per l’Ajuntament dels resultats de la votació. Es tracta del despatx d’arquitectes HSVH Arquitectura de Barcelona, especialitzat en projectes d’espais públics, habitatges i equipaments públics, del qual formen part els arquitectes redactors del projecte guanyador Marco Vásquez i Juan Carlos González.

Dintre dels projectes desenvolupats per HSVH Arquitectura destaquen la plaça de la Commemoració del Bicentenari de la construcció del canal a Reus, la plaça Alcalde Marcet a Sabadell, feta també amb participació de la ciutadania, i una part de l’espai públic de l’entorn del Monestir de Sant Cugat. Actualment, es troben en procés d’execució els projectes de 38 habitatges de protecció oficial a l’illa G a Torre Baró (Barcelona) i de 88 i 106 habitatges de protecció oficial pel Ministerio de la Vivienda a Guadalajara (Castella-La Mancha).

Els altres dos projectes, Aljub i Estrats Estrets, han estat presentats per Egara Arquitectura, S.L. de Terrassa, redactat per l’arquitecte Josep Gascón, i per Roselló-Sangenís, arquitectes SCP de Barcelona dels arquitectes Josep Miquel Roselló i Manel Sangenís, respectivament.

Més informació del procés de remodelació a la web de l’Ajuntament i al bloc.