Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada Rubiemprèn reuneix més d'una setantena de persones La trobada ha aplegat experts en emprenedoria i gestió d’empreses i usuaris dels serveis de l’OSE https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La jornada Rubiemprèn reuneix més d'una setantena de persones

La trobada ha aplegat experts en emprenedoria i gestió d’empreses i usuaris dels serveis de l’OSE
Més d’una setantena de persones, entre empresaris i nous emprenedors, s’han reunit a l’auditori de l’edifici Rubí+D per assistir a la jornada Rubiemprèn, organitzada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí. Durant la trobada, diversos experts han aprofundit en aspectes relacionats amb la creació i consolidació d’empreses, i emprenedors locals han exposat les seves experiències com a usuaris dels programes de millora de la competitivitat de l’OSE.

A la inauguració de Rubiemprèn, el tinent d’alcalde i regidor de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha posat de relleu la inclusió d’aquesta jornada en el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013: “Vam veure que havíem de fer un esforç molt específic per reactivar l’economia de Rubí, per a l’Ajuntament és molt important dedicar recursos a l’emprenedoria”. En aquesta línia, el regidor ha destacat especialment la tasca realitzada per l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), que es va posar en marxa el 2013 per millorar la qualitat de l’emprenedoria al municipi. “Creiem molt en aquest tipus de mesures orientades a la formació”, ha evidenciat Buscallà.

La jornada s’ha iniciat amb una ponència de César Llorente, director d’Omneom Consulting, qui ha parlat sobre el cotreball o coworking, una manera de treballar col·laborativa que permet a empreses i autònoms obtenir beneficis mutus. A continuació, Jaime Tomás, director general d’IDD, ha orientat els assistents sobre la direcció d’equips humans en situacions de grans canvis, en clara referència a l’actual moment de crisi econòmica. Les ponències dels experts s’han completat amb la intervenció de Jesús Monleón, conseller de Trovit i cofundador de SeedRocket, Offerum i Emagister, qui ha donat el seu punt de vista sobre aquells aspectes que condicionen directament l’èxit d’una iniciativa empresarial.

En el marc de Rubiemprèn, la cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Olga González, també ha presentat als assistents l’extens catàleg de serveis que ofereix en aquests moments l’OSE. Entre aquests s'inclouen quatre programes de millora de la competitivitat empresarial que abunden en la internacionalització i en el control de la situació de l’empresa a través del que es coneix com a Quadre de Comandament.

Per exemplificar l'interès d'aquestes accions, la jornada ha comptat amb la intervenció de quatre empreses locals que se n'han beneficiat en el darrer any. Així, César Aguilar, gerent de la companyia Jan Ecosystem, dedicada al disseny, fabricació i comercialització de jardineres per a horts urbans, ha explicat la seva experiència amb el projecte Iniciació a la internacionalització. Llorenç Regàs, cap de vendes de l’empresa Graupe, que fabrica cadenes de rodets per transmissió i transport, ha exposat els avenços que ha fet la seva companyia gràcies al programa Consolidació internacional. Mònica Llopart, comercial and marketing manager de l’empresa de vehicles assistencials personalitzats Lafuncar, i Mustapha Ouadoui, representant d’aquesta companyia al nord d’Àfrica, s’han referit al projecte Diversificació internacional. En darrer terme, Dora Delgado, sòcia i treballadora de Lazvi Mecanitzats, SCCL, dedicada a la mecanització i reparació d’elements per a la maquinària, ha parlat sobre la seva profitosa experiència amb el projecte d’Implantació i millora del Quadre de Comandament.

La jornada Rubiemprèn s’ha tancat amb un darrer testimoni, el de Sara Martínez i Sara Álvarez, gerents de l’acadèmia de reforç escolar Trau, que han explicat la gran ajuda que els ha suposat el servei d’assessorament a emprenedors de l’OSE a l’hora de posar en marxa el seu projecte.