Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada electoral a Rubí ha començat amb normalitat 53.953 rubinencs i rubinenques podran exercir el dret a vota Rubí en aquesta convocatòria per al Parlament Europeu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La jornada electoral a Rubí ha començat amb normalitat

53.953 rubinencs i rubinenques podran exercir el dret a vota Rubí en aquesta convocatòria per al Parlament Europeu
A les 9 del matí s’han obert amb absoluta normalitat les 68 meses electorals instal·lades als 27 col·legis electorals distribuïts per tota la ciutat on hi treballaran durant tot el dia d'avui un total de 204 persones, 68 com a presidents i 136 com a vocals. Pel que fa a nivell municipal, una seixantena de treballadors de l'Ajuntament realitzaran treballs d'informació, manteniment d’infraestructures, consultes i coordinació del procés electoral, a més dels 27 agents locals que garantiran la seguretat durant tot el procés, així com el personal que cadascuna de les formacions polítiques destina a fer el cobriment de la jornada electoral, altres cossos policials i serveis d’emergències.

53.953 persones podran votar
Al cens municipal hi ha 53.953 rubinencs que podran emetre el seu vot. En aquests comicis també poden votar els ciutadans de la Unió Europea residents a Rubí. Actualment, a la ciutat hi viuen 1.065 comunitaris amb dret a vot. D’aquests, només 223 han manifestat prèviament la seva voluntat de votar, condició indispensable per poder-ho fer. A part d’aquests 223 ciutadans comunitaris no espanyols, entre les 53.953 persones amb dret a vot en aquests comicis hi ha 730 electors censats a Rubí que actualment viuen a l’estranger i que tenen l’opció de votar per correu.

El seguiment electoral: per internet i per Ràdio Rubí
El seguiment de la informació electoral es podrà fer durant el dia d'avui per internet mitjançant el web d'eleccions de l'Ajuntament de Rubí on, en temps real, es donaran a conèixer les dades de participació en els avanços de les 14 h i de les 18 h i, a partir de les 20 h, quan tanquin els col·legis, també es podrà consultar el resultat obtinguts per partits, per districtes, per meses i seccions electorals, fer comparatives i imprimir gràfics. Aquesta pàgina també ofereix informació sobre on anar a votar i l’històric de tots els comicis celebrats a Rubí. També hi ha informació disponible a les pàgines web del Parlament Europeu i del Ministeri de l’Interior.

El seguiment de les eleccions municipals a través de Ràdio Rubí, al 99.7 de la FM i a través de la pàgina web, garanteix també la simultaneïtat de la informació i un seguiment de tots els incidents que es puguin produir durant la jornada electoral.

Novetats als col·legis electorals
Aquestes eleccions incorporen diverses novetats. Una d’elles és la divisió de diverses seccions que es consideren massa extenses, creant-ne de noves. I és que cada secció no pot tenir més de 2.500 habitants. En dos casos, aquesta divisió comportarà la creació de dos nous col·legis: el Rivo Rubeo i Ca n’Alzamora. Concretament, una part dels votants de Ximelis, Can Serrafossà i La Perla, que fins ara votaven al Ramon Llull, ara ho faran al Rivo Rubeo; mentre que els residents a la banda esquerra del passeig de Les Torres (venint del centre de la ciutat) passaran de votar a la Torre de la Llebre a Ca n’Alzamora. També hi haurà noves seccions al Joan Maragall, al Mossèn Cinto, a la Plana de Can Bertran, al Centre Cívic de Ca n’Oriol i al Teresa Altet.

En aquests comicis també es produirà el cas contrari: l’agrupament de dues seccions amb menys de 500 electors per formar-ne una de sola. És el cas del Maria Montessori.

A banda dels canvis a les seccions i als col·legis electorals, també es produiran modificacions en algunes meses. Davant la perspectiva que la participació en aquests comicis europeus serà inferior al 40%, s’ha decidit augmentar el nombre d’electors per mesa. Així, col·legis on normalment hi havia dues meses electorals passaran a tenir-ne només una de més nombrosa. És el cas de l’Ateneu, el 25 de Setembre, el Regina Carmeli o La Bruna, entre d’altres.

En total, en aquests comicis hi haurà 27 col·legis electorals, 42 seccions i 68 meses. La informació relativa als diferents col·legis electorals es pot consultar al web d'eleccions de l'Ajuntament.