Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LA GENERALITAT ACTIVA L'ALERTA DEL PLA NEUCAT Davant l’anunci de la forta baixada de les temperatures i el risc de nevades, la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil va activar ahir la fase d'alerta del NEUCAT (Pla d'Emergències per Nevades a Catalunya) a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, davant la probabilitat de precipitacions en forma de neu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

LA GENERALITAT ACTIVA L'ALERTA DEL PLA NEUCAT

Davant l’anunci de la forta baixada de les temperatures i el risc de nevades, la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil va activar ahir la fase d'alerta del NEUCAT (Pla d'Emergències per Nevades a Catalunya) a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, davant la probabilitat de precipitacions en forma de neu.

Davant l’anunci de la forta baixada de les temperatures i el risc de nevades, la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil va activar ahir la fase d'alerta del NEUCAT (Pla d'Emergències per Nevades a Catalunya) a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, davant la probabilitat de precipitacions en forma de neu. A les comarques de l'Alt Urgell i el Ripollès s'ha establert la situació de prealerta del NEUCAT per la possibilitat de nevades. Aquestes activacions s'han fet ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com), que indiquen una situació meteorològica de risc per neu en totes aquestes comarques. Es poden produir gruixos de neu superiors als 5 cm a cotes superiors a 600 metres entre les 01.00 hores d'aquesta propera matinada i les 01.00 hores de la matinada del 25 de gener. Al vessant nord del Pirineu és probable que s'acumulin gruixos de neu de més de 10 centímetres. <br /><br />És per això que cal recordar: <br />• fer el seguiment de l'evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació. <br />• evitar els desplaçaments llargs i innecessaris a les zones afectades per la neu. Si us heu de desplaçar, i abans d'iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l'estat de la xarxa viària a través de <br />- telèfon d'informació ciutadana, 012 <br />- web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit <br />- portal de la mobilitat: www.mobilitat.net <br />- el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques. <br />• trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d'emergència. <br />D'altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de risc per un descens important de les temperatures, a tot Catalunya, a partir de dilluns 24 de gener. <br />Davant d'aquesta situació, des de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil es vol recordar que: <br />• cal fer seguiment de l'evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació i seguir els consells de les autoritats durant aquest episodi de fred. <br />• per a qualsevol tipus d'emergència, truqueu al telèfon 112.