Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La futura construcció de la nova seu judicial obliga a traslladar les pistes de petanca Les obres al terreny on es reubicaran les pistes s’iniciaran la setmana vinent, amb un pressupost de 390.000 euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La futura construcció de la nova seu judicial obliga a traslladar les pistes de petanca

Les obres al terreny on es reubicaran les pistes s’iniciaran la setmana vinent, amb un pressupost de 390.000 euros.
L’Ajuntament traslladarà les actuals pistes de petanca a un terreny ubicat entre el Camí de la Riera i el carrer Luxemburg, just al darrera de la deixalleria de Cova Solera. El canvi d’ubicació d’aquest equipament esportiu està motivat per la futura construcció de la nova seu judicial de la ciutat en el solar que ocupen actualment les pistes.

El projecte preveu el trasllat de les 24 pistes de petanca actuals, que ara estan agrupades en grups de 4, i de l’edificació destinada al Club Unió Petanca. Com a conseqüència de la nova distribució, l’equipament guanyarà 2 pistes més distribuïdes de forma que a la zona central hi haurà una zona de mirador-accés, on s’hi ubicarà l’edifici de serveis.

Els treballs s’han dividit en 3 fases.

La primera fase, els treballs previs de la qual començarien la pròxima setmana, consistirà en dur a terme els moviments de terres necessaris per a adequar el terreny i en construir diferents murs de contenció de terres, a través del sistema de gabions (construccions de pedra que s’utilitzen per estabilitzar talussos). Aquesta primera fase dels treballs, que compta amb un pressupost de 158.701,32 euros, anirà a càrrec de l’empresa Proyectos y Excavaciones Rubí, S.L.

Un cop s’hagi enllestit la construcció dels murs de contenció, l’empresa Radobell, S.L. iniciarà la segona fase de les obres, amb un pressupost de 231.067,15 euros. El recinte de petanca es recobrirà amb un paviment de sauló i es col·locaran taulons separadors de fusta per limitar cada pista. En aquesta segona fase també es faran les instal·lacions d’enllumenat, clavegueram i fontaneria. També hi ha prevista la instal·lació de mobiliari urbà (es col·locaran bancs i papereres als passadissos i a les zones d’estar) i les tasques de jardineria. El projecte preveu traslladar 9 moreres que ara estan a les actuals pistes de petanca i trasplantar-les a les noves instal·lacions, donat que ja que tenen unes dimensions adequades per a generar ombra, així com la plantació de noves espècies. Tot i així, la plantació no es farà a les noves pistes fins a l’octubre, quan ja hagin acabat els treballs. De moment, els arbres seran trasplantats al viver municipal, a l’espera de ser traslladats al seu emplaçament definitiu.

La tercera fase de les obres, que està en fase de redacció del projecte, consistirà en la construcció del nou edifici que ocuparà el Club Unió Petanca.

Aquests treballs no generaran canvis en la circulació viària a la ciutat, ja que els camions entraran i sortiran del recinte pel carrer de Cova Solera.

L’accés principal a la nova instal·lació es preveu a través del camí que s’adequarà per la part posterior del recinte actual de la Deixalleria de Rubí. El recinte esportiu de les petanques limitarà amb l’espai previst per a l’arribada de la futura passera peatonal sobre la riera des de l’àrea de nova centralitat del Rubí+D.