Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de segona mà i la Mostra de reparadors centren la 3a edició de la REfira El certamen, organitzat en el marc dels actes del Dia del Medi Ambient, se celebrarà el dissabte 31 de maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Fira de segona mà i la Mostra de reparadors centren la 3a edició de la REfira

El certamen, organitzat en el marc dels actes del Dia del Medi Ambient, se celebrarà el dissabte 31 de maig
L’Ajuntament de Rubí organitza la 3a edició de la REfira, la fira de la REutilització, la REparació i el REciclatge, en el marc dels actes de commemoració del Dia del Medi Ambient. La REfira se celebrarà el dissabte 31 de maig, de 10 h a 14 h, entre la plaça de Catalunya i el passeig de Francesc Macià.

La REfira persegueix diversos objectius: promoure i facilitar l’adquisició d’hàbits de prevenció de residus a les llars, incentivar el compromís mediambiental dels rubinencs i donar a conèixer estratègies per reduir els residus. Per aconseguir aquestes fites, el Consistori ha organitzat múltiples activitats en el marc d’aquesta fira.

Una d’elles serà la Fira de 2a mà, que s’ubicarà al passeig de Francesc Macià. A la fira es podran adquirir peces de segona mà que poden tenir un segon ús o ser reutilitzades per fabricar algun altre producte. Les botigues que col·laboren en aquesta activitat són Betel, Ecolider Rubí, Me lo quedo, Merceria Mercè Tot Labors, Món Menut, Oliclack i Taller de Costura Matilde Valentín. En les parades que muntaran aquests establiments es podran comprar productes de segona mà –aquells que ja no es volen utilitzar però que continuen fent servei– per tal que siguin reutilitzats per altres persones, així com productes fets amb materials reciclats.

La Fira de 2a mà compartirà espai amb la Mostra de reparadors. Dos comerços que es dediquen a reparar tèxtil muntaran la seva parada al passeig de Francesc Macià per mostrar als rubinencs que els objectes que s’espatllen es poden reparar sense sortir de la ciutat. L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer als ciutadans aquests establiments reparadors i allargar la vida als productes.

Totes la resta d’activitats es realitzaran a la plaça de Catalunya. Els Caçadors de trastets mostraran als rubinencs aquesta acció lúdica de recuperació de l’entorn natural. Les dues entitats que gestionen el circuit de roba usada a la ciutat, Humana i Solidança, organitzaran un taller cadascuna: la primera durà a terme un taller de confecció de titelles amb materials reutilitzats i la segona, l’activitat titulada Fes-ho tu mateix, a través de la qual els participants crearan una llibreta amb roba reciclada.

Entre les 10.30 h i les 12.30 h, a la plaça de Catalunya es duran a terme dos EcoTallers en clau de Re: drapet amb samarretes velles, on es transformaran samarretes en bosses de mà, cistells o estores aplicant la tècnica del drapet; i entapissat de cadires, on s’aprendran les tècniques bàsiques de l’entapissat de la mà de Pere González, i es donarà una segona oportunitat a unes quantes cadires. Les places per assistir a aquests dos tallers són limitades. Els interessats a participar-hi s’han d’inscriure prèviament a inforesidus@ajrubi.cat o al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil).

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental realitzarà una activitat adreçada als infants: L’aventura dels residus. Es tracta d’un espai lúdic amb una vintena de jocs d’habilitat per aprendre diversos conceptes sobre els residus. Aquesta activitat tindrà lloc a la plaça de Catalunya entre les 11 h i les 14 h.

5 de juny, Dia mundial del Medi Ambient
Des de l’any 1972, cada 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient a tot el món. L’objectiu és sensibilitzar sobre el medi ambient i prendre consciència que som agents de canvi, que la suma de les nostres accions individuals genera un gran impacte positiu al planeta.

Rubí s’afegeix a aquestes accions amb la celebració de la REfira, el cap de setmana anterior, i amb un EcoTaller de reciclatge de roba creativa, que tindrà lloc el mateix dia 5 de juny.

Aquest taller, organitzat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, es durà a terme a l’escola Schola a partir de les 18.30 h i consistirà en aprendre a convertir la roba que ja no fem servir en noves peces originals.