Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Sant Galderic trasllada part de les seves parades a l’avinguda Francesc Macià L’any passat la fira va aplegar al voltant d’un centenar de parades d’agroalimentació, artistes i artesans al carrers de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira de Sant Galderic trasllada part de les seves parades a l’avinguda Francesc Macià

L’any passat la fira va aplegar al voltant d’un centenar de parades d’agroalimentació, artistes i artesans al carrers de la ciutat.
La XVI edició de la Fira de Sant Galderic arriba a la ciutat. La principal novetat d’aquesta edició és el trasllat d’una part de les seves activitats, en concret les parades de pagesia i alimentació i el 16è Concurs de pintura ràpida Daniel Bas, a l’avinguda Francesc Maciá, des de la plaça de Catalunya fins al carrer Pere Esmendia, com a conseqüència de les obres de la plaça Doctor Guardiet, lloc habitual d’una part d’aquesta fira. La resta de parades, artistes i artesans continuaran ubicades als carrers Sant Ignasi, Sant Francesc i Xercavins. Així mateix, les obres faran canviar la ubicació de la 9 Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava a la plaça de Catalunya, així com la tradicional botifarrada que tancarà el dia de la fira, dissabte 16 d’octubre, a la plaça de Salvador Allende a les 21 h, on compartirà espai amb la Fira Retro Clàssic. En aquest mateix espai, a l’hora de la botifarrada, hi haurà un concert musical amb Malaka Quartet per primer cop en aquest esdeveniment en què cada any participen més ciutadans i ciutadanes, tant de la nostra ciutat com d’altres pròximes.

A més de les tradicionals parades, que l’any passat van arribar al centenar entre pagesos, agroalimentació, artistes i artesans, durant el matí hi haurà un espectacle familiar itinerant “En Quimet i el seu tricicle”, que començarà a la plaça de Catalunya a partir de les 12 h i acabarà a la placa de Salvador Allende un hora després, i a la tarda la placa de Catalunya es convertirà en l’espai de les 14 entitats i associacions rubinenques de cultura popular i tradicional que col·laboren amb les diverses actuacions i ballades que es faran a partir de la plantada de gegants que comença a les 17.30 h.

El pa com a protagonista i un sopar de maridatge

Aquest any, el pa és un dels protagonistes d’aquesta edició ja que, a més de tornar-se fer el pa de Sant Galderic, com l’any passat en què un forn de la ciutat el va elaborar per primera a partir d’una recepta original relacionada amb aquest patró, l’exposició i la xerrada que s’organitzen amb motiu de la fira, estan dedicades ambdues a aquest aliment bàsic de la nostra dieta.

“El pa, de l’era a la pastera” és el títol de l’exposició fotogràfica, en la qual han participat diversos autors rubinencs, que es podrà visitar des del 7 al 30 d’octubre a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, en l’horari habitual d’aquest equipament cultural (de dimecres a dissabte de 10 a 14 i de dilluns a divendres de 16 a 21 h).

Pel que fa a la xerrada “El pa d’abans millor que el d’ara”, a càrrec del mestre flequer i campió d’Europa de forneria 2009, Josep Pasqual, i el historiador Lluís Garcia, es farà a l’auditori d’aquest equipament municipal el divendres 15 d’octubre a les 19.30 h, on també es farà el lliurament dels premis del 9è Concurs de plaques de Cava.

Per últim, hi ha una activitat també consolidada al llarg d’aquests anys, arriba ara a la seva 8ena edició, el tast de vins que aquest any canvia de format per convertir-se en un sopar de maridatge on els assistents podran combinar el tast de diversos gèneres de vins amb diferents combinacions d’aliments. Aquests sopars es faran el dimecres 13 i el dijous 14 d’octubre a partir de les 20.30 h al restaurant Can Parilla.