Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Sant Galderic s'amplia amb nous espais 'De tapes per la fira', novetat per incloure una oferta de restauració d'establiments propers a la fira https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Fira de Sant Galderic s'amplia amb nous espais

'De tapes per la fira', novetat per incloure una oferta de restauració d'establiments propers a la fira
La Fira de Sant Galderic arriba enguany a la majoria d’edat i celebra la 18a edició el pròxim 20 d’octubre amb nous espais i activitats. L’aposta per la restauració dels voltants de la Fira amb ‘De tapes per la fira’ és una de les novetats més destacades: 10 establiments s’han unit per oferir la seva tapa de Sant Galderic. Una altra de les novetats és l’ampliació d’espais, a més de la plaça Doctor Guardiet i el nucli antic, es concentraran activitats a la plaça Montserrat i la plaça Salvador Allende. A la col·laboració ja habitual de la regidoria de Cultura s'hi afegeix ara la de la regidoria de Comerç. Precisament aquesta novetat gastronòmica 'De tapes per la fira' és el que ha volgut destacar Arés Tubau, regidora de Comerç, 'per les ganes del sector de la restauració per implicar-se a la ciutat i fer coses positives' com aquestes tapes de la fira. Tubau també ha comentat que és aquest tipus d'activitat 'que ens fa diferents com a ciutat' i que cal potenciar-la. Cada restaurant participant ha elaborat la seva tapa de Sant Galderic i l’oferirà durant tot el dia a 2,5€ amb beguda. Hi participen 10 establiments de restauració dels voltants de la Fira de Sant Galderic. Al programa de la Fira es pot consultar quins restaurants són i quina és la tapa que ofereix cadascú, així com un plànol on trobar-los. La intenció era implicar restauradors propers a les activitats de la fira, per tal que tant rubinencs, com visitants, puguin gaudir de les activitats i també menjar sense allunyar-se gaire de l'àmbit de la fira.

Pel que fa a la Trobada de Puntaires, també s'incorpora al programa i entra a formar part de la Fira de Sant Galderic i és previst que assisteixin al voltant de 300 puntaires. Així, la plaça del Doctor Guardiet acull la trobada de col·leccionistes de plaques de cava al matí, de 10 a 14 h, que inclou el lliurament del premi de l’11a edició del concurs, una petita mostra de col·leccionisme i una cercavila musical. En aquest mateix espai, però a la tarda, es podrà veure la 10a Trobada de puntaires de Rubí, a partir de les 16.30 h. Tot plegat per aprofitar infraestructures i reduir la despesa, alhora que mantenir i, fins i tot, incrementar les activitats, segons ha volgut destacar Magda Batlles, presidenta de l'Associació de Sant Galderic.

La fira de pagesia es trobarà a la plaça Catalunya i el passeig Francesc Macià durant tot el dia, mentre que les parades dels artistes es distribuiran pels carrers de nucli antic (C/ Xercavins i C/ Sant Francesc) L’art tindrà continuïtat pel carrer Montserrat com un taller organitzat per l'escola d'art Edra i el concurs de pintura Daniel Bas, i les actuacions es concentraran a la pl. Montserrat Roig durant la tarda: un espectacle infantil, plantada de gegants, una mostra de danses tradicionals i malabars de foc, entre altres activitats, a més de la col·laboració de l'Escola de Música amb un petit concert.

El Correfoc infantil que es va haver de suspendre durant la Festa Major a causa de la pluja, es recupera i es farà a la tarda, a partir de les 19 h, i tindrà la sortida des de la plaça Pere Aguilera. I un altre dels espais destacats de la jornada és la Plaça de Salvador Allende, durant tot el dia es pot veure la Fira Retro Clàssic, i finalitzarà la ja tradicional botifarrada i el concert de cloenda. A banda de la mostra d’art i de pagesia, la Fira de Sant Galderic aglutina algunes activitats que es duen a terme el mateix dia o bé, en dies previs, com és el Tast de vins, que es farà el dimarts 16, i la mostra de l’11è concurs de plaques de cava, que es pot visitar a la Sala d’Exposicions Antiga Estació fins al 17 de novembre, i que s’inaugura el 19 d’octubre.