Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de Nadal 2013 torna al centre de la ciutat amb un nou format més tradicional i un “bosc dels desitjos” Al voltant d’unes 150 propostes faran gaudir del Nadal a infants i famílies, el públic més habitual d’aquestes activitats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Fira de Nadal 2013 torna al centre de la ciutat amb un nou format més tradicional i un “bosc dels desitjos”

Al voltant d’unes 150 propostes faran gaudir del Nadal a infants i famílies, el públic més habitual d’aquestes activitats.
Aquest mateix cap de setmana comencen algunes de les activitats de Nadal que l’Ajuntament ha preparat per a aquestes festes. Un programa Un programa amb més de 150 propostes culturals i d’oci per a tots els públics, i una Fira de Nadal que torna de nou a la plaça del Doctor Guardiet, per apropar-se al centre de la ciutat, i que presenta un nou format més tradicional, alhora que redueix algunes de les seves propostes, però sense renunciar a espectacles i animacions, que convidin a la ciutadania a sortir al carrer durant les pròximes setmanes.

El programa de Nadal i Reis 2013-2014, presentat per la regidores de Cultura, Neus Muñoz, i Comerç, Arés Tubau, ha estat “treballat per fomentar valors de solidaritat i cooperació, així com la cohesió social i la reactivació econòmica a través tant de les activitats culturals proposades com les accions de dinamització comercial que es posaran en marxa”, ha dit Muñoz. La regidora ha assenyalat que els criteris per dissenyar la programació d’aquestes festes ha contemplat “reviure les arrels populars de les nostres tradicions, destacar el valor de la solidaritat en aquestes dates i potenciar la il·lusió especialment en el cas dels infants i les famílies, que és el públic majoritari al qual s’adrecen les propostes”.

Per la seva banda, la regidora de Comerç ha explicat que aquestes dates representen “el moment comercial més important tant per la ciutat com pels mateixos comerciants, que posen el millor d’ells mateixos en realitzar una campanya amb força”. Tubau ha afegit que, per recolzar aquest moment de canvi que els mateixos comerciants estan vivint, també el consistori “ha volgut fer un esforç i reinventar la Fira de Nadal, que canvia d’ubicació, tornant a la plaça Doctor Guardiet, i de format, amb l’eliminació de la carpa i unes parades més tradicionals, on més la meitat d’elles estaran ocupades per artesans i comerciants de la nostra ciutat”. Tot i així, l’eliminació de la carpa on es feien les activitats infantils i els tallers no suposa l’eliminació d’aquestes, ja que al voltant del “Bosc dels desitjos” que s’ubicarà a la plaça on hi haurà la fira, s’organitzaran diverses propostes culturals per fomentar la participació de tots aquells que passegin per la zona per omplir aquest arbre de bons desitjos per l’any vinent.

A més de la Fira de Nadal, que estarà oberta del 13 al 24 de desembre, també s’ha programat el Mercat d’Artesania a la plaça de Catalunya el cap de setmana del 21 i 22 de desembre, i la Fira de Reis, del 2 al 5 de gener de 2014 que es farà en el mateix emplaçament. El trenet dels comerciants, el Tió gegant del comerciants, algunes campanyes impulsades per les mateixes associacions comercials i el concurs d’aparadors, en què aquest any podran participar el mateixos ciutadans i ciutadanes, són algunes de les propostes comercials d’aquest Nadal.

Molta participació infantil

Activitats tradicionals que tenen molt bona acollida entre el públic infantil, com el Mag Rubisenc o la Cavalcada de Reis, tornaran a fer arribar la il·lusió a tots els nens i nenes de Rubí. De fet, el campament del Mag Rubisenc, que serà al Castell del 2 al 4 de gener de 17 a 20 h, ha anant incrementant la participació infantil en els tres darrers anys, des de les 2.800 persones que van anar al seu campament al 2011 fins als 4.780 visitants de l’any passat. Aquest any, animarà l’espera cada tarda el grup Xarop de Canya i, com a novetat, hi hauran tallers infantils cada tarda per que els infants facin fanalets per portar a la Cavalcada i il·luminar els camí als Reis d’Orient el dia 5 de gener, quan arribin a l’Escardívol. La Cavalcada de Reis acabarà, com l’any passat, amb el Pessebre vivent a càrrec dels alumnes de l’Escola Regina Carmeli i l’Adoració dels Reis a la plaça del Doctor Guardiet, tot i que per amenitzar l’espera de l’arribada dels Reis, abans de l’adoració, hi haurà una animació infantil a càrrec del grup musical rubinenc Gatzara.

Hi ha altres propostes de la programació que també s’adrecen al públic familiar, com les sessions de cinema infantil a La Sala, amb projeccions els dies 24 i 27 de desembre; A Christmas carol, un conte de Nadal de Charles Dickens amb Enric Majó i Jaume Comas el 28 de desembre, també al teatre municipal; el Festival de valsos i danses amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, que es recupera de nou; o algunes de les activitats que organitza el teixit associatiu de Rubí, com el Poema de Nadal de Josep M. de Sagarra, el 16 de desembre, els Diorames Nadalencs a l’Espai expositiu Aula Cultural fins al 12 de gener, o els concerts de Nadal de diverses entitats corals de la ciutat.