Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Finca Font del Ferro reivindicarà diumenge a Barcelona el dret al treball de les persones amb discapacitat o trastorn mental L’Ajuntament recolza aquesta jornada impulsada per Dincat a l’Arc de Triomf de Barcelona aquest diumenge a les 10.30 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Finca Font del Ferro reivindicarà diumenge a Barcelona el dret al treball de les persones amb discapacitat o trastorn mental

L’Ajuntament recolza aquesta jornada impulsada per Dincat a l’Arc de Triomf de Barcelona aquest diumenge a les 10.30 h
Aproximadament unes 200 persones, entre treballadors, treballadores, familiars i amics de la Finca Font del Ferro, participaran aquest diumenge 20 de maig en la jornada participativa “Omplim l’Arc de Triomf” per defensar el dret al treball de les persones amb discapacitat o trastorn mental, una acció impulsada per Dincat, Discapacitat Intel·lectual de Catalunya, que agrupa a més de 300 entitats que actuen en l'àmbit de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya. La jornada es farà de 10.30 a 13.30 h.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha manifestat el seu recolzament a aquesta acció reivindicativa perquè 'l’Ajuntament de Rubí sempre ha apostat, i especialment en aquests moments, per la cohesió social. És una prioritat política d’aquest mandat. La necessària protecció dels drets s’ha d’estendre a tota la societat i especialment als col·lectius en situació d’especial vulnerabilitat. Per això polítiques inclusives i serveis de qualitat com els que es realitzen a través de la Finca Font del Ferro, amb la llarga trajectòria demostrada i que ha permès que molts joves s’hagin format, desenvolupat i aconseguit feina, són ara més necessàries que mai. I això passa per apostar per mantenir i millorar la qualitat del servei. Els ajustos necessaris no poden ser l’excusa per rebaixar la seva qualitat'.

L’acció reivindicativa és la resposta de la societat catalana als darrers pressupostos del Govern Espanyol, en els quals la partida destinada a les polítiques actives d'ocupació a Catalunya, s’ha reduït un 56% respecte al passat any. Aquesta reducció suposa que els Centres Especials de Treball (CET), com és el cas de la Finca Font del Ferro, en el quals mantenir els llocs de feina requereix del suport de les administracions publiques, es trobin en una situació molt difícil per la seva continuïtat. Les persones amb especials dificultats d’inserció requereixen d’un sistema adaptat a les seves necessitats i dotar de recursos específics, i amb aquesta reducció de pressupost, la seva situació laboral es veu greument afectada, amb la impossibilitat, en molts dels casos, de poder accedir al mercat laboral.
Per aquest motiu, entitats, treballadors, familiars i representants d'entitats socials i d'institucions, han organitzat aquesta jornada reivindicativa a l’Arc de triomf de Barcelona amb la lectura del manifest en el qual participaran diverses personalitats de la societat catalana i concerts, activitats lúdiques, castellers i cercaviles.

La Finca Font del Ferro, que va celebrar l’any passat el seu 25è aniversari, té actualment 32 usuaris i usuàries del servei, 10 dels quals treballen al Centre Especial de Treball (CET).