Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Finca Font del Ferro participa a Barcelona en una protesta amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat La regidora de Serveis Socials creu que aquest tipus de polítiques sempre perjudiquen als més febles. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Finca Font del Ferro participa a Barcelona en una protesta amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat

La regidora de Serveis Socials creu que aquest tipus de polítiques sempre perjudiquen als més febles.
Aquest dilluns, Dia Internacional de Discapacitat, els treballadors/es i familiars de la Finca Font del Ferro tornen a manifestar-se a Barcelona en contra de les retallades dels pressupostos del Govern Espanyol en les polítiques actives d’ocupació i en defensa del treball de les persones amb discapacitat, com ja van fer el passat 20 de maig, en una convocatòria que va reunir a 14.000 persones. L’acte, impulsat per les entitats que treballen en aquest sector, agrupades a través del Col·lectiu Dincat (Discapacitat intel·lectual de Catalunya), es farà a les 18.30 h a la pl. de Sant Jaume sota el lema “Això sí que no, si ens retalleu desapareixem”.

Segons la regidora de Serveis Socials, Anna Ma. Martínez, “retallar en polítiques actives d’ocupació i sobre tot en l’àmbit dels discapacitats és destruir els centres especials de treball. Aquest és un exemple més de l’atac a col·lectius que més sistemes de protecció necessiten, i de polítiques socials que afavoreixen una societat amb més desigualtat. Des l’Ajuntament de Rubí, apostem per la cohesió social, per la igualtat d’oportunitats i per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

A més, representats de la Finca també assistiran, aquest diumenge 2 de desembre, a la Marxa per la Discapacitat a Madrid organitzada pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), una plataforma que representa i defensa a la ciutadania amb discapacitat, on hi ha representades més de 3,8 milions de persones amb les seves famílies. La Marxa per la Discapacitat s’iniciarà a les 12 h al carrer de Goya amb Príncep de Vergara i finalitza als Jardins del Descobriment.

A Catalunya, hi ha 7.300 llocs de treball protegits repartits en 109 entitats sense ànim de lucre, una dels qual és la Finca Font del Ferro que atén a 32 usuaris/es actualment. Si la situació provocada per les retallades no es resol, moltes d’aquestes persones amb discapacitat podrien perdre el seu lloc de treball, cosa que posaria en risc la cohesió social i suposaria un retrocés en el camí de la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat.

Més informació: Vídeo de la convocatòria de Barcelona: http://www.youtube.com/watch?v=NbyRxJPo6Qc&feature;=share&list;=UUtAJR7DTbVdn-QmA5CnEeyw