Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Finca Font del Ferro impulsa un programa de cooperació educativa amb l’Escola d’Educació Especial Ca n’Oriol Ambdues institucions signen un conveni de col·laboració per què els alumnes de l’escola puguin fer pràctiques a l’empresa municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Finca Font del Ferro impulsa un programa de cooperació educativa amb l’Escola d’Educació Especial Ca n’Oriol

Ambdues institucions signen un conveni de col·laboració per què els alumnes de l’escola puguin fer pràctiques a l’empresa municipal.
Els alumnes de l’Escola d’Educació Especial Ca n’Oriol podran, a partir d’aquest curs escolar, realitzar pràctiques a les instal·lacions de la Societat Municipal Finca Font del Ferro, segons el conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions per posar en marxa un programa de cooperació educativa.

L’acord, signat aquest dimarts per l’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, i la directora del centre escolar, Dolors Castaño, estableix que els alumnes majors de 16 anys, que estiguin estudiant en aquesta escola i disposin de la formació adient en cada cas, podran realitzar activitats formatives-laborals a la Finca Font del Ferro, per consolidar els seus coneixements pràctics de cara a la seva posterior integració en el mercat laboral. Aquestes pràctiques en la societat municipal no tindran caràcter retributiu, ni suposaran cap relació contractual entre els joves i l’empresa i seran proposades per la Finca Font del Ferro en funció de les activitats que desenvolupin en cada moment. L’alcaldessa Carme Garcia Lores ha destacat “la importància d’ajudar i col·laborar amb l’escola, que està realitzant una gran tasca”.

El conveni recull també que els alumnes tindran un/a tutor/a assignat per cadascuna de les parts que seran els responsables de la programació, coordinació i seguiment de la activitat formativa. A més, s’elaborarà un Pla de treball que definirà les hores que el alumne destinarà a aquesta acció, el període de temps, els tutors/es que els acompanyaran en el procés, els alumnes que poden realitzar aquestes activitats i l’autorització de les respectives famílies per poder participar-hi.

La durada del conveni és d’un curs escolar, és a dir de l’1 de setembre al 30 de juny, tot i que es prorrogarà de forma periòdica sempre que cap de les parts manifestin la voluntat d’extingir-lo dos mesos abans de la data de finalització inicial o les corresponents pròrrogues.

La Finca Font del Ferro compta actualment amb 33 usuaris i usuàries d’aquest servei municipal, 10 dels quals treballen al Centre Especial de Treball (CET), desenvolupant tasques de viver i jardineria, a més d’altres destinades a la seva formació integral, com cursos de prevenció de riscos laborals, aplicadors de productes fitosanitaris, informàtica i internet, etc.

Per la seva banda, l’Escola d’Educació Especial Ca n’Oriol, ubicada a l’antic aulari de l’Escola Teresa Altet, va obrir les seves portes al setembre de 2003 amb un total de 27 alumnes de diferents edats, 6 mestres, una educadora i una conserge. Actualment, nou cursos després, l’escola acull un total de 68 alumnes d’edats compreses entre els 3 i els 19 anys i s’imparteix un currículum adaptat a les etapes d’infantil, primària i secundària.