Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major de Rubí torna a ser un èxit de públic Més de 17.000 persones van assistir als concerts de Els Catarres i Celtas Cortos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa Major de Rubí torna a ser un èxit de públic

Més de 17.000 persones van assistir als concerts de Els Catarres i Celtas Cortos.
L'alta participació ha estat la característica de la Festa Major d'enguany, amb 185 activitats organitzades tant per entitats com per l'Ajuntament, malgrat l'onada de calor que va ser present fins dissabte. La pluja, però, va arribar diumenge, fet que va obligar a suspendre algunes de les activitats previstes pel matí, i la major part de les organitzades per la tarda. Finalment la pluja va donar la treva necessària per poder realitzar el Piromusical que tancava l'edició d'enguany de la Festa Major.
Marcada per un estalvi de 140.000 euros, per la Festa Major del 2012 s'ha intentat mantenir el nivell d'edicions anteriors, ha comptat amb la participació de més de 50 entitats, s'ha mantingut el Mercat 'Un passeig per la història', que és una de les activitats més ben valorades pels ciutadans, i s'ha donat una gran rellevància a la música com a aposta cultural, per a tots els públic i en diferents formats: rock, jazz, cantautors, etc.
L'alta participació ha estat una constant. Segons fonts de la Policia Local, l'assistència més massiva es va produir als concerts de l'Escardívol, amb unes 17.000 persones al concert de Els Catarres i Celtas Cortos, la nit de dissabte, entre 7.000 i 8.000 persones als balls de la nit de divendres, i prop de 5.000 la nit de dijous, durant la celebració de la Nit de música amb grups locals. Precisament aquesta aposta va néixer l'any passat i s'ha tornat a realitzar amb col·laboració de l'Associació de Músics de Rubí.

L'edició d'enguany ha permés la consolidació d'alguns espais, com l'Amfiteatre del Castell per a espectacles de gran format, concerts de pagament i de qualitat, i la Rambla de Ferrocarril com a zona d'activitats infantils (inflables, tallers i jocs), i també amb una alta participació (més de 4.000 persones). Una altra novetat ha estat que el Pavelló de La Llana també ha acollit diverses activitats i, segons declaracions de l'alcaldessa a Ràdio Rubí 'la idea és que el pavelló de la Llana sigui un espai polivalent, no només destinat a acollir activitats esportives. Si es fan aquestes inversions és perquè la ciutat les gaudeixi'.

La passejada de gegants, la ballada de gitanes al carrer o les activitats esportives com la Gala gimnàstica 2012 (1.000 persones), han estat algunes de les activitats que també han comptat amb nombrosa participació.

La pluja va obligar a suspendre algunes activitats
Durant el dia de diumenge la presència de la pluja va obligar a suspendre les activitats previstes a l'aire lliure, com alguns dels inflables que no es van poder muntar a la rambla del Ferrocarril, i pràcticament totes les activitats previstes per a la tarda de diumenge, excepte les que es realitzaven en recintes tancats. Per tant, activitats com el Correfoc infantil, o les mostres de danses i balls a diversos llocs i places de la ciutat no es van poder dur a terme. Des de cultura s'està treballant per programar les activitats de cultura popular i tradicional per la Festa de Sant Roc.

Nota: Galeria d'imatges de Festa Major 2012