Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major 2014 referma el seu caràcter participatiu i cohesionador M Clan, Andrea Motis & Joan Chamorro, Blaumut i Bongo Botrako seran alguns dels artistes que actuaran a la festa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Festa Major 2014 referma el seu caràcter participatiu i cohesionador

M Clan, Andrea Motis & Joan Chamorro, Blaumut i Bongo Botrako seran alguns dels artistes que actuaran a la festa
L’alcaldessa, Carme García, i la regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz, han presentat aquest dimarts l’avanç de programació de la Festa Major de Rubí, que se celebrarà enguany entre el 27 i el 30 de juny. Diversificar públics i preservar un model d’èxit que pugui esdevenir un tret d’identitat local han estat les prioritats en l’organització de la present edició.

García ha parlat de la Festa Major com el moment àlgid de la ciutat: “És un moment de gran participació i orgull de molts dels nostres ciutadans i ciutadanes. És també un exemple de convivència i retrobament de moltes generacions”. Precisament, l’Ajuntament ha volgut “mantenir aquest model de festa participativa”, fet que, segons l’alcaldessa, “demostra que Rubí és una ciutat de participació, convivència i integració”. Carme García també ha assegurat que “la Festa Major de Rubí no s’entendria sense les entitats, que juguen un paper molt important en l’organització de les diferents activitats”. I ha explicat que, en aquesta nova edició de la festa, “hem volgut seguir apostant per la gratuïtat de la gran majoria d’actes, fet que ens diferencia d’altres ciutats”.

Per la seva banda, la regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz, ha explicat que la Festa Major d’enguany “està molt marcada per la línia musical, ja que Rubí s’ha caracteritzat per ser una ciutat on la música té un paper molt important”.

Dins l’extensa programació de la Festa Major 2014, destacaran un cop més els concerts previstos a l’Amfiteatre del Castell i a l’Escardívol. En el primer espai tindrà lloc el 27 de juny el tradicional espectacle inaugural, a càrrec d’Andrea Motis & Joan Chamorro, que presentaran la seva nova Big Band, integrada per alguns dels millors músics de l’escena jazzística catalana. Les entrades per aquest concert, l’únic de pagament de tota la festa, es podran adquirir anticipadament en línia a través de Tiquetmaster i físicament al Punt d’Informació de l’Antiga Estació a partir del 12 de maig, al preu de 10 euros. En cas de comprar-les a taquilla el mateix dia de l’espectacle, el seu cost serà de 12 euros.

Pel que fa als concerts gratuïts de l’Escardívol, que es converteixen cada any en l’acte més multitudinari de la Festa Major, enguany estaran marcats per la fusió d’estils i la recerca de públics diversos. El dissabte 28 de juny, Nit Golfa, actuaran en aquest espai Blaumut, una formació musical d’èxit entre els joves que combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d’autor; la veterana banda de rock murciana M Clan, que aquest any celebra 20 anys damunt l’escenari; i la formació de “rumba patxanguera” La Terrasseta de Preixens. El diumenge 29 de juny, els concerts de l’Escardívol aniran a càrrec de Bongo Botrako, banda a cavall del reggae i els ritmes càlids que presentarà el segon treball discogràfic, Revoltosa; i Alameda do Soulna, una formació de deu músics que barreja també el reggae, ska i sons de l’est.

Precisament l’aposta per l’Escardívol com a espai central de música a les nits, amb la presència dels bars de les entitats locals, serà un dels trets irrenunciables de la propera Festa Major. Més enllà dels noms propis ja esmentats, aquest emplaçament es consolidarà com l’escenari dels músics rubinencs gràcies a la col·laboració de l’Associació de Músics de Rubí – El Silenci és Música (AMR) i Rubí Jove. La Nit de grups locals, amb les bandes participants encara per definir, tindrà lloc el 27 de juny, primer dia de la Festa Major.

Entre els espectacles confirmats per aquesta Festa Major, també figuren diferents propostes al Teatre Municipal La Sala. El dia 28, José Corbacho hi portarà el muntatge Corbacho 3G; i el dia 29, hi haurà l’espectacle infantil Gerónimo Stilton i els Fantàstics en concert i l’obra de Joan Pera L’art de riure. Les entrades per aquests espectacles es podran adquirir a partir del 12 de maig per Telentrada i tots els divendres, de 18 h a 21 h, a La Sala. A la celebració d’enguany, tampoc hi faltaran la tradicional cantada d’Havaneres Cavall Bernat, el 30 de juny a la plaça del Doctor Guardiet, i el Piromusical de l’Escardívol, que posarà el punt final a la festa.

Una festa participativa i amb diversitat d’espais
La Festa Major de Rubí vol ser una vegada més un esdeveniment obert i participatiu que tingui en la presa de carrers i places per part dels ciutadans una de les seves principals característiques.

La intenció de la regidoria de Promoció de la Cultura és mantenir tots els trets que identifiquen la celebració, com ara la gratuïtat de tots els espais i activitats, a excepció de l’Amfiteatre del Castell i el Teatre Municipal La Sala, i el protagonisme de les entitats. També es garantirà l’àmplia diversitat d’espais: el Mercat d’Història com a artèria principal de la festa; l’Amfiteatre del Castell com a espai de grans espectacles; la Rambla del Ferrocarril com a punt de referència per a les activitats infantils i alguns espectacles de cultura popular i tradicional; l’Ateneu per a propostes de petit i mig format; les places Catalunya i Doctor Guardiet com a espais de centralitat amb espectacles i activitats diverses; i les instal·lacions esportives per a la pràctica d’esport. Es tracta d’una gran diversitat d’espais que enguany incorporaran el Celler, la remodelació de la qual es va inaugurar fa només uns mesos.