Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major 2012 centralitzarà espais per reduir despeses en infraestructures 'Festa al carrer amb gitanes' és la proposta guanyador del Concurs de Cartells de la Festa Major 2012. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Festa Major 2012 centralitzarà espais per reduir despeses en infraestructures

'Festa al carrer amb gitanes' és la proposta guanyador del Concurs de Cartells de la Festa Major 2012.
'La Festa Major de Rubí es viu al carrer i així volem que continuï” ha dit la regidora de Promoció de la Cultura durant la presentació del cartell guanyador del concurs per escollir la imatge de la pròxima Festa Major 2012 de Rubí, un acte en què també s’han donat a conèixer algunes de les principals novetats d’aquesta festa entre les quals hi ha “la centralització d’alguns dels espais de les activitats per tal d’estalviar en costos d’infraestructures que signifiquen una de les despeses més importants de l’organització”, segons la regidora.

Durant l’acte, s’ha fet públic la proposta guanyadora del concurs de cartells de Festa Major que, sota el títol “Festa al carrer amb gitanes”, ha estat realitzada per Chema Suárez, un il·lustrador rubinenc de 34 anys que es dedica a la il·lustració com a freelance, amb una proposta que segons l’il·lustrador, que es presentava per primera vegada a un concurs, “representa les tradicions de Rubí i tot el que pertany a la ciutat i esta fet per la seva gent que és també qui fa la festa a la ciutat'. La proposta ha estat escollida entre les 28 presentades al certamen.

Per la seva banda, Maria Mas ha assegurat que la tria d’aquest cartell és una mostra de la forma de gaudir de la festa a la nostra ciutat, però que “tot i que la Festa Major és un espai lúdic comú, la situació actual ens obliga a reduir la despesa però volem mantenir el seu esperit, per la qual cosa s’han hagut de limitar els espais i centralitzar algunes activitats per estalviar en infraestructures, sense reduir el nombre d’activitats”. La regidora ha dit que “s’està treballant per que tant els grups musicals locals com les entitats tinguin el seu espai per realitzar activitats”.

Un dels espais que es deixarà d’utilitzar és el Pau Casals i també s’ubicarà un únic escenari a l’Escardívol enlloc dels dos habituals, mentre que es mantindran altres espais com l’Ateneu pels espectacles de petit format, la plaça Clavé pel jazz, el Castell pels espectacles de gran format o la rambla del Ferrocarril els infants, entre d’altres. Segons la regidora, aquestes modificacions i altres com la supressió de la música de l’espectacle pirotècnic que tanca la festa, el trasllat del Punt d’Informació a l’Antiga Estació, o l’eliminació de les cadires de l’amfiteatre del Castell, permetran un estalvi de 80.000 euros en infraestructures i 50.000 en contractacions.

Pel que fa a les entrades per als principals espectacles es posaran al venda el pròxim 20 de juny a l’Antiga Estació, mentre que les del concert de Els Amics de les Arts ja es poden adquirir a través del Servicaixa.