Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major 2010 s’obrirà demà amb les banderes a mitja asta i un crespó negre al domàs de l’Ajuntament Les entitats de la ciutat han fet aquesta tarda un minut de silenci en la recepció tradicional que ofereix l’alcaldessa prèvia a la Festa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa Major 2010 s’obrirà demà amb les banderes a mitja asta i un crespó negre al domàs de l’Ajuntament

Les entitats de la ciutat han fet aquesta tarda un minut de silenci en la recepció tradicional que ofereix l’alcaldessa prèvia a la Festa.
Les entitats locals han fet aquesta tarda un minut de silenci en record de Janela Luna, la jove rubinenca de 16 anys que ha estat una de les víctimes de l’accident que es produïa dimecres a la nit a Castelldefels. Una altra jove, Norma, de la mateixa edat i veïna de Rubí es troba en aquests moments hospitalitzada. La mostra de suport amb les víctimes i els seus familiars s’ha fet coincidint amb la recepció a les entitats locals celebrada a la Pista Francesc Calvo de Rubí com a preludi de l’inici de la Festa Major en agraïment per la seva implicació durant la festa gran de la ciutat.

Al llarg del dia d’avui els Serveis Socials municipals han iniciat els contactes amb els familiars de les noies rubinenques per tal d’oferir suport psicològic i demà, les mostres de suport es faran de forma oberta i fent partícip a tota la població.

Durant el Pregó que dóna el tret de sortida de la Festa Major 2010a les 12 del migdia, les banderes onejaran a mitja asta (gest que es mantindrà durant tota la Festa Major) i el domàs de l’Ajuntament de Rubí lluirà un crespó negre. L’alcaldessa també demanarà als assistents al Pregó que facin un minut de silenci.

Aquesta tarda, durant la recepció d’entitats, García ha lamentat especialment “la mort de la jove rubinenca Janela, de 16 anys” i veïna del 25 de setembre; i ha desitjat una ràpida recuperació a una altra rubinenca, veïna de les Torres,“Norma de 16 anys que es troba hospitalitzada” i que serà intervinguda en les pròximes hores “sense que, afortunadament, la seva vida corri perill”.

La Festa Major per primer cop amb voluntaris

Durant la recepció a les entitats, l’alcaldessa també ha volgut fer un agraïment particular a les 34 persones voluntàries que ajudaran en diferents de les activitats de Festa Major que s’han programat fins el 29 de juny.

Carme García, els ha donat les gràcies per la seva “implicació en aquestes tasques voluntàries”.

Les persones que formen part d’aquest projecte pilot tenen entre 18 i 70 anys. Una part, provenen del col·lectiu de gent gran de la ciutat i han estat contactats a partir del Consell de la Gent Gran, mentre que els voluntaris/es més joves han estat contactats arrel d’altres activitats organitzades pel consistori com el Projecte Mons o els agents cívics.

Durant els quatre dies de la festa major, aquests ciutadans/es participaran en diverses activitats, com ara el repartiment de la coca i cava del dia del pregó, el repartiment de la xocolatada de la nit golfa de dissabte (tasca que faran els més joves), el repartiment de les bengales pel Piromusical de l’últim dia de la festa i la preparació i repartiment del cremat del mateix dia a les havaneres de la pl. de la Nova Estació.

Tot i que al llarg de l’any, l’Ajuntament de Rubí organitza altres activitats en les quals hi ha molta gent que hi participa de forma voluntària, que d’altra banda no es podrien desenvolupar sense aquest voluntariat informal, el consistori vol, amb aquesta primera experiència pilot, poder concretar al llarg de 2011 un projecte de voluntariat cívic a la nostra ciutat.

Comença la Festa

Demà dissabte 26 de juny a partir de les 11 h, el seguici de Festa Major marcarà l’inici de les activitats programades fins el 29 de juny, i que, per primera vegada, comencen en dissabte amb el Pregó que, enguany, anirà a càrrec del director artístic de l’Esbart Dansaire, Albert Sans.

Després del pregó, se servirà el tradicional repartiment de coca i cava per a tothom que es fa cada any a la plaça de Catalunya, en què aquest any participen voluntaris/es de la ciutat en un projecte pilot que posa en marxa l’Ajuntament coincidint amb aquestes dates.

Durant la resta de la jornada, a banda d’una quinzena d’activitats esportives, com ara frontennis, boccia, tennis, petanca, tai-txí, patinatge o bàsquet entre d’altres, hi haurà activitats per a tots els gustos: des dels inflables i la fira pels més petits, fins a la Fira del Disc i del Col·leccionista, concursos com el de Contactes Internacional QSL, actuacions musicals o torneig d’escacs, passant per tallers diversos o el Mercat de Festa Major de l’Illa de vianants, entre d’altres propostes.

Pel fa a les actuacions musicals de la jornada, aquestes començaran a les 20 h al Sant Patrick’s Beer amb concerts de grups locals i a les 21.30 h al CEIP Pau Casals, on s’organitza el Rock & Cia Festival. A partir de les 22 h, s’inicia la nit golfa amb el Revival 60’s, que vol recuperar la plaça de Catalunya com era abans, l’actuació musical Mou-te a la Rambla del Ferrocarril, i l’espectacle inaugural Mano a mano d’Antonio Canales & Amador Rojas, que començarà a les 22.30 h al nou amfiteatre del Parc del Castell. També el tradicional correfoc se celebrarà aquest primer dia de festa, a partir de les 22 h des del pont del carrer Sant Joan.

I el diumenge 27 de juny serà el dia de les grans actuacions musicals pels més joves: Mishima a les 23 h i Macaco a les 24.30 h a l’escenari de l’Escardívol.