Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festa de Sant Roc 2011 concentra les seves activitats a la plaça del Doctor Guardiet La mostra d’entitats de cultura popular i tradicional i un sopar popular són algunes de les novetats d’aquest any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La festa de Sant Roc 2011 concentra les seves activitats a la plaça del Doctor Guardiet

La mostra d’entitats de cultura popular i tradicional i un sopar popular són algunes de les novetats d’aquest any.
La plaça del Doctor Guardiet acollirà enguany la majoria de les activitats de la Festa de Sant Roc 2011. Així, aquest espai, inaugurat al març, es convertirà en el punt neuràlgic d’aquesta festa que cada any reuneix la mostra anual més important de la cultura popular i tradicional a la ciutat. Els pròxims 3 i 4 de setembre, diables, castellers, trabucaires, geganters, sardanistes, puntaires, havaneres, la fira de productes alimentaris, jocs de carrer per als infants i concerts es donaran cita en aquest espai, ja que fins i tot les cercaviles que s’organitzen s’iniciaran o conclouran a la plaça.

Així, la tradicional Tronada de Sant Roc del diumenge al matí iniciarà el seu recorregut a la plaça de Pere Aguilera a les 9 h, com és habitual, però acabarà a la plaça del Doctor Guardiet en comptes de fer-ho al carrer de Sant Jaume, després de passar per una desena de carrers de la ciutat. En aquesta ocasió, la tronada comptarà amb la participació de les colles de diables de Rubí, de la Riera, de Rubeo Diablorum i els grallers i tabalers dels Castellers de Rubí.

Una de les activitats que no es farà a la plaça del Doctor Guardiet serà la Tabalada estàtica que Perku–Rubí organitzarà el dissabte a les 21 h a la plaça Onze de Setembre, així com la Tirada popular de bitlles catalanes de la plaça de Josep Tarradellas; les portes obertes al Museu Etnogràfic Vallhonrat; la missa en honor a Sant Roc i la XII Xerricada popular, que tindrà lloc al c/ Sant Jaume.

Una de les novetats d’aquesta edició, que el consistori vol millorar amb el canvi d’ubicació, és la Mostra d’entitats de cultura tradicional i popular, que es farà tots dos dies de 18 a 20 h a la plaça del Doctor Guardiet. Enguany també s’ha organitzat una Fira de productes agroalimentaris i artesania (dissabte i diumenge, de 9.30 a 22 h) i un sopar popular a la fresca que tindrà lloc dissabte a les 22 h, seguit d’un concert de rumba catalana amb el grup Malakaton.

Diada Nacional de Catalunya
El següent cap de setmana, la ciutat acollirà, a la mateixa plaça del Doctor Guardiet, la XVIII Trobada de puntaries, mentre que la plaça de l’Onze de Setembre tornarà a ser el lloc on es desenvoluparà la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

Com ja és habitual, l’acte institucional anirà precedit d’una ofrena floral a les 11 del matí i comptarà amb la participació de l’Obrador Coral i la Societat Coral Unió Rubinenca. A la celebració també se sumaran l’Escola de Sardanes Flor de Neu, que oferirà una sardana d’exhibició, i la Cobla de Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.