Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa de la Primavera es celebra aquest cap de setmana a l’entorn del Castell de Rubí Diverses activitats per a tota la família es faran a l’arborètum i a l’amfiteatre del Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa de la Primavera es celebra aquest cap de setmana a l’entorn del Castell de Rubí

Diverses activitats per a tota la família es faran a l’arborètum i a l’amfiteatre del Castell.
Aquest cap de setmana, els ciutadans i ciutadanes estrenaran dos nous espais a l’entorn del Castell de Rubí per celebrar la Festa de la Primavera: l’arborètum i l’amfiteatre. Així ho han anunciat els regidors d’Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, i Serveis Socioculturals, Neus Muñoz.
Per a Manuel Velasco, el nou parc urbà, que ha estat creat amb l’aportació del FEOSL durant l’any passat, “s’ha de convertir en un espai didàctic i pedagògic, més enllà d’un parc urbà, per tal que la ciutadania pugui gaudir de la cultura de la natura, alhora que ha de servir per apropar el Castell a la ciutat”. En aquest sentit, una de les activitats organitzades pel diumenge 20 de març és una visita guiada és per aquest nou arborètum del Castell.
La regidora de Serveis Socioculturals ha insistit en què tant l’arborètum com l’amfiteatre, que també s’obre a la ciutadania aquest cap de setmana, han de servir per “consolidar l’equipament cultural del Castell Ecomuseu Urbà i apropar-lo definitivament a la ciutat amb les diverses activitats que s’aniran organitzant en el nou espai de l’amfiteatre”, que compta amb una capacitat per a 2.000 persones i “obre una nova potencialitat per a que es puguin fer espectacles de primera línea, a més d’altres ja consolidats”.

Un cap de setmana de primavera

Per aquesta primera Festa de la Primavera, que tindrà continuïtat durant els pròxims anys, dissabte 19 de març, a partir de les 17 h, hi hauran jocs infantils i inflables a la zona de l’amfiteatre, una xocolatada a les 19 h i una Dansa del foc a càrrec dels Diables de la Riera a les 20 h per donar la benvinguda a la ciutat a aquests dos nous espais urbans.

El matí de diumenge 20 de març, coincidint amb l’Any Internacional dels Boscos declarat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU), hi haurà una visita guiada, d’11 a 13 h, al nou arborètum del Castell, una agrupació d’arbres i altres plantes de diferents tipus que s’han distribuït en l’espai de 5.641 m2 en funció del seu continent d’origen. A més s’ha creat una xarxa de camins per facilitar la seva observació.

De forma paral·lela, s’iniciarà a les 12 h al Castell el programa Diumenges al museu, amb l’espectacle infantil “Compte amb les bruixes”, on també es pot visitar una exposició temporal relacionada amb el tema.

Per acabar, l’Ajuntament de Rubí ha organitzat la primera plantada d’arbres en homenatge a tots els infants nascuts a Rubí durant l’any passat, que tindrà lloc al costat del centre cívic de Can Fatjó, on el consistori té previst plantar uns 80 arbres, a més dels que puguin portar les famílies que tinguin fills o filles nascuts al 2010. Les espècies amb les quals es crearà el “Bosc dels infants” d’aquest any són el roure, l’alzina i el pi. Amb aquesta iniciativa, que també tindrà continuïtat, segons el regidor d’Ecologia Urbana i Seguretat, “es reforestaran zones periurbanes de la ciutat que seran mantingudes per l’Ajuntament, però en les quals també han de col·laborar les famílies que hagin plantat els arbres ja que els dos primers anys són crítics per al seu creixement i supervivència”.
Més informació.