Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La deixalleria de Cova Solera ha repartit tres metres cúbics de compost des de l’octubre El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental distribueix aquest adob de manera gratuïta a diversos municipis de la comarca, entre ells Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La deixalleria de Cova Solera ha repartit tres metres cúbics de compost des de l’octubre

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental distribueix aquest adob de manera gratuïta a diversos municipis de la comarca, entre ells Rubí.
L’Ajuntament de Rubí i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental han consolidat la distribució de compost gratuït a la deixalleria de Cova Solera per tal que tothom qui ho vulgui pugui recollir-ne un màxim de 50 litres per adobar la terra del jardí o de l’hortet. A través d’aquesta campanya, a la qual s’hi va sumar l’Ajuntament de Rubí, el Consorci posa a l’abast dels municipis i de la ciutadania el compost provinent dels residus orgànics de la Planta de Biometanització de Can Barba. La campanya es va iniciar a l’octubre de l’any passat i, des d’aleshores, s’han distribuït 3 m3 de compost a la ciutat.

Aquesta és una actuació comarcal, amb el suport de la Diputació de Barcelona, que persegueix tancar el cicle de la matèria orgànica al Vallès Occidental i recompensar l’esforç de separar la matèria orgànica a casa.

El compost que es reparteix a les deixalleries és un adob de gran interès tant per a l’agricultura com pels ciutadans que tinguin jardins, plantes i horts particulars. Conté una sèrie de macronutrients i micronutrients en forma de complexos químics que faciliten que siguin assimilats per les plantes. A més, augmenta la capacitat de retenció hídrica, de manera que cal regar amb menys freqüència, i alhora facilita el drenatge, aconseguint sòls menys entollats. També afavoreix la germinació de les llavors, millora la nutrició mineral i proporciona substàncies amb propietats fisiològiques per les plantes.