Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Copa del Rei i la Reina 2012 d'hoquei línia se celebra al Pavelló de La Llana de Rubí els dies 14 i 15 d’abril Quatre equips masculins i tres femenins disputaran la competició de caràcter nacional per primera vegada a Catalunya. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Copa del Rei i la Reina 2012 d'hoquei línia se celebra al Pavelló de La Llana de Rubí els dies 14 i 15 d’abril

Quatre equips masculins i tres femenins disputaran la competició de caràcter nacional per primera vegada a Catalunya.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha presentat la Copa del Rei i la Reina d’Hoquei línia 2012 que se celebrarà els dies 14 i 15 d’abril al Pavelló de La Llana de la nostra ciutat, organitzant-se per primera vegada en la seva història a Catalunya. Acompanyada del president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, el president del HC Rubí Cent Patins, Jordi Fontanals, i el regidor d’Esports, Josep Castro, Carme Garcia ha assegurat que la ciutat se sent “molt orgullosa del nostre equip d’hoquei línia que deixa el pavelló molt alt amb la bona temporada que estan fent, fruit de l’esforç de tothom,i que porta el nom de Rubí per tot el món”. La competició tindrà lloc al Pavelló de la Llana que amb aquest campionat torna acollir una competició de nivell nacional, com l’any passat quan va es va celebrar una de les classificacions de la Copa d’Europa d’Hoquei Línia 2011.

Per la seva banda, el president de la Federació, Carmelo Paniagua, ha assegurat que “en un futur les instal·lacions i la ciutat podrien acollir una competició a nivell internacional ja que Rubí s’ho mereix per instal·lacions, per tradició, per l’esforç dels seus jugadors” i que aquesta competició nacional que arriba ja a la novena edició “té l’atractiu de veure competir als millors de la lliga d’aquest esport en eliminatòries a un única partit”. Mentre el president de l’HC Rubí Cent Patins, Jordi Fontanals, ha agraït “l’esforç de l’Ajuntament i les federacions espanyola i catalana per portar aquesta copa a Catalunya per primera vegada, així com la col·laboració i esforç de tots els socis i sòcies de l’entitat per fer realitat aquesta competició a la ciutat”.

El club HC Rubí Cent Patins, que ha jugat i guanyat aquest premi les temporades 2005/06 i 2008/09 i que es troba actualment a la tercera posició de la classificació, organitza aquesta competició de caràcter nacional el pròxims dies 14 i 15 d’abril, en la qual els quatre equips masculins i el tres femenins capdavanters de la Liga Élite d’aquest esport competiran per aquest guardó.

Les semifinals es jugaran entre els quatre equips masculins, Espanya HC, CPLV Dismeva de Valladolid, HC Rubí Cent Patins i Las Palmas de Gran Canaria, i el dos darrers femenins, el HC Rubí Cent Patins i Tres Cantos PC, el dissabte 14 d’abril. Mentre que les finals, entre els dos equips masculins guanyadors de les semifinals i el CPLV Dismeva, que es proclamarà campió de la Liga Élite Femenina d’Hoquei Línia aquell mateix cap de setmana, i l’equip guanyador de la semifinal femenina, tindran lloc diumenge al matí.

Hoquei línia a Rubí

L'Hoquei Club Rubí Cent Patins neix l’any 1992, impulsat per un grup de rubinencs practicants del patí en línia, imitant als jugadors d'hoquei gel però sense pista gelada. Es crea així la Lliga catalana d'hoquei línia amb el HCR Cent Patins com un dels clubs pioners que no ha faltat puntualment a la cita des de la temporada 93/94. L’any 1994 s’inicien les competicions oficials a l’Estat espanyol amb la Lliga Catalana. Fa dos temporades, es crea la divisió femenina i fa tres l’Escola d’iniciació esportiva en les escoles de la ciutat.

Actualment, el HCR Cent Patins té equips en totes les categories, excepte la juvenil, que han aconseguit diversos títols importants, com la Copa Confederació d'Europa de l'equip Sènior masculí al 2009, la Copa del Rei aconseguida també pel Sènior masculí les temporades 2005/06 i la 2008/09, el Campionat de Catalunya sènior masculí i femení les temporades 2009/10 i el Campionat d’Espanya infantil la temporada 2010-2011.