Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Consulta Jove es trasllada al CAP Sant Genís a partir d'avui L’horari de consulta, sense necessitat de cita prèvia, serà els dilluns al matí i els dijous a la tarda. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Consulta Jove es trasllada al CAP Sant Genís a partir d'avui

L’horari de consulta, sense necessitat de cita prèvia, serà els dilluns al matí i els dijous a la tarda.
A partir del dilluns 6 d’octubre, el servei de Consulta Jove, que fins ara s’oferia al Centre d’Orientació Sanitària (COS), es trasllada al CAP Sant Genís, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa.

El trasllat d’aquesta consulta es conseqüència de la seva inclusió en el Pla integral de millora per l’Assistència Sanitària Sexual i Reproductiva (ASSIR) a les dones de Rubí, que posarà en funcionament el Consorci Sanitari de Terrassa amb l’objectiu de millorar l’atenció de la població a la qual presta servei.

La Consulta Jove s’adreça a joves menors de 24 anys d’edat que ja han iniciat relacions sexuals o tenen la intenció d’iniciar-les properament. Aquests joves poden acudir sols, acompanyats de la seva parella o d'amics i amigues de la seva edat, però no d’adults, per tal de garantir la confidencialitat i preservar la intimitat del jove. La confidencialitat, la intimitat, la gratuïtat i l'atenció immediata, ja que no cal demanar hora per ser atesos, són les característiques bàsiques d'aquesta consulta.

La Consulta Jove que es va crear a Rubí l’any 1988 a iniciativa de l’Ajuntament de Rubí, vol promoure una sexualitat responsable, afavorint canvis d'actitud en la població jove respecte a la sexualitat i la contracepció.

Els seus objectius específics són:
  • Prevenció de l’embaràs adolescent.
  • Promoure en la població jove conductes positives de cara a la prevenció del càncer ginecològic i de les malalties de transmissió sexual.
  • Informació i orientació sexual.
  • Detecció de la patologia psicosocial i derivació als serveis corresponents.

L’horari de la consulta serà cada dilluns de 10 a 13 hores i cada dijous de 16 a 19 hores. El CAP Sant Genís es troba al C/ Miquel Mumany Campderrós, 11-19.