Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera Mar Serna visita l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Rubí El nou local, d’uns 900 metres quadrats i ubicat a la carretera de Terrassa, substitueix les antigues instal·lacions del c/ Bartrina. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La consellera Mar Serna visita l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Rubí

El nou local, d’uns 900 metres quadrats i ubicat a la carretera de Terrassa, substitueix les antigues instal·lacions del c/ Bartrina.
La consellera de Treball, Mar Serna, acompanyada per l’alcaldessa de Rubí, Carme García, i pel director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, ha visitat aquest migdia la nova Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Rubí.

La nova OTG de la ciutat va obrir portes el passat 7 d’octubre a la carretera de Terrassa, 42-44. El nou local, un espai de 845 m2, és molt més ampli que l’anterior, que estava situat al carrer de Bartrina i que tenia una superfície de 359 m2.

Aquest trasllat s’emmarca en el Pla de reestructuració i millora tecnològica que està desplegant el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a la seva xarxa d’oficines amb l’objectiu d’ampliar i reforçar els serveis en matèria d’ocupació i formació a les persones en atur. Així, la nova oficina, a banda dels serveis que ja s’oferien anteriorment, ara també en té de nous, com una aula activa des d’on es poden impartir cursos de formació i reciclatge, entre d’altres.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha explicat que “en moments de crisi com l’actual era molt important renovar unes instal·lacions que havien quedat petites i, d’aquesta manera, poder oferir un millor servei als usuaris”. L’alcaldessa també ha destacat el treball en xarxa que desenvolupen conjuntament l’Ajuntament i el Departament de Medi Ambient i Habitatge. Segons García, “pràcticament no queden plans als quals es pugui adherir Rubí, perquè la ciutat ha participat en moltes de les iniciatives pilot, plans d’ocupació i accions formatives impulsades pel departament”.

Per la seva banda, la consellera de Treball, Mar Serna, ha recordat que fa un any i escaig va poder comprovar amb els seus propis ulls, en el marc d’una visita a la ciutat, la necessitat de millorar les instal·lacions que aleshores acollien l’OTG de Rubí, al carrer de Bartrina. Segons Serna, el nou local, molt més ampli que l’anterior, “permetrà donar un millor servei als usuaris”. La consellera també ha agraït al consistori el “seu paper proactiu i la seva col·laboració amb el departament en les polítiques d’ocupació i la formació d’aquelles persones que busquen feina”.

Una oficina innovadora

L’OTG de Rubí atén més de 10.300 usuaris. A l’oficina hi treballen 29 persones: 20 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que es dediquen a les polítiques actives d’ocupació (bàsicament orientació i assessorament a les persones en atur), i 9 del Servicio Público de Empleo Estatal (SPEE), que treballen en les gestions relacionades amb la percepció de prestacions per desocupació.

L’OTG de Rubí compta amb 3 Punts d’Auto Servei (PAS), que permeten fer tràmits administratius senzills, com ara renovar la demanda d’ocupació o obtenir certificats. Utilitzant el PAS, l’usuari no ha d’agafar torn i esperar que el personal de l’oficina pugui atendre’l.

La primera oficina de treball que es va obrir a Rubí va ser el Servicio de Empleo y Acción Formativa (OSEA), a finals dels anys ‘70. L’1 de gener de 1980 es va inaugurar el que es coneixia popularment com l’INEM, al carrer Bartrina. El gener de 1998, quan l’Estat va traspassar les competències a la Generalitat, aquest servei es va reconvertir en l’Oficina de Treball de la Generalitat.